Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Više od 40.000 penzionera podnelo zahtev za obeštećenje zbog umanjenja penzija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 12. 2017. Beograd, Požarevac

Autor: 2 Izvor: Beta

Više od 40.000 penzionera podnelo zahtev za obeštećenje zbog umanjenja penzija

Više od 40.000 penzionera u Srbiji podnelo je Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) zahteve za povraćaj penzija, a ako ne budu obeštećeni žaliće se sudu za ljudska prava u Stazburu, izjavio je danas predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović.

On je novinarima rekao da svi penzioneri kojima su od novembra 2014. umanjena mesečna primanja treba da traže da im se vrati novac koji im je uskraćen "kršenjem zakona".

"Naši advokati će besplatno zastupati penzionere koji se budu opredelili da u redovnom sudskom postupku traže obeštećenje. Ako dobiju pozitivna rešenja neće biti potrebe da idemo u Strazbur", istakao je Radović i dodao da ne veruje u pozitivan ishod žalbi penzionera.

Dodao je da Udruženje sindikata penzionera Srbije zahteva i usklađivanje penzija s rastom inflacije i bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2014. godine, kada je donet zakon kojim su umanjene penzije zbog fiskalne konsolidacije.

"Oko 740.000 ljudi je neposredno oštećeno umanjenjem penzija, ali svi ostali penzioneri su oštećeni jer u poslednje tri godine nije bilo usklađivanja penzija dva puta godišnje, što je velika diskriminacija prema tim ljudima", rekao je Radović.

uto

26.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 09:12

Svasta

Malo ste se pokajali kome ste dali glas,sad je kasno.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije