Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 12. 2017.

Autor: K. Tričković, M. Veljković Izvor: Boom 93

Požarevac na prvom mestu već 7 godina

U Svečanim salonima gradskog zdanja u Beogradu na tradicionalnom Novogodišnjem koktelu koji organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije i na kom se nagrađuju najuspešniji gradovi, opštine i preduzeća na polju dobrovoljnog davalaštva krvi, Požarevac je nagrađen sedmi put. Požarevac u ovoj kategoriji na nivou zemlje dominira već godinama, a visoko je i na lestvici evropskog proseka po broju davalaca u odnosu na broj stanovnika.

„Imamo tu privilegiju da smo već sedam godina zaredom najuspešniji i u kategoriji gradova i u kategoriji opština. Ovo specijalno priznanje koje danas dobijamo je priznanje za sve naše dobrovoljne davaoce. Ovom prilikom im se zahvaljujem što su se redovno odazivali akcijama DDK koje organuzuje Crveni krst Požarevac i time dali svoj doprinos da Grad Požarevac i dalje bude prepoznatljiv kao grad sa najhumanijim stanovništvom“, kaže sekretar CK Požarevac Saša Obradović.

Još nema konačnih rezultatata za ovu godinu, ali biće oko 6% dobrovoljnih davalaca od ukupnog broja stanovnika. „To je u rangu prošlogodišnjeg procenta, norma koja nam je dovoljna da prebrodimo i nestašice krvi koje se generalno javljaju u zimskim i letnim mesecima“, objašnjava Obradović.

Zahvaljujući humanim ljudima ovog grada, ove godine nije bilo odlaganja hirurških intrevencija bilo da se radi o našim sugrađanima koji su se lečili u bolnici u Požarevcu ili na klinikama i u zdravstvenim ustanovama u Beogradu.  

Ispred Crvenog krsta Požarevac nagradu je primio predsednik ove institucije Milutin Avramović.

pet

15.12.

2017.

pera peric [neregistrovani] u 19:03

brao

brao, brao, brao ...............................

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije