Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 12. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom 93

Ove zime bez klizališta. Osim, ako se pojavi sponzor

Da li će deca Požarevca ove zime imati klizalište na kome će se zabavljati tokom praznika i zimskog raspusta zavisi samo od toga hoće li se naći sponzor voljan da plati iznajmljivanje klizališta. „Za iznajmljivanje nemamo mogućnosti ove sezone, ali se nadamo kupovini tokom 2018. godine“, kaže direktor Kulturno-sportskog centra Požarevac Nenad Mitić.

"U prethodne dve sezone iznajmljivali smo klizalište na po mesec dana. Već nekoliko godina u saradnji sa gradskim vlastima tražimo mogućnost za kupovinu klizališta. I prethodne dve i ove godine smo tražili sredstva i u redovnoj raspodeli sredstava u budžetu i iz rebalnsa, ali nažalost, sredstava za tu namenu nije bilo. Na poslednjem rebalansu smo zamoljeni da ta sredstva koja nisu odobrena uvrstimo u finansijski plan za narednu godinu i ja se nadam da ćemo naredne godine imati sredstva za kupovinu. Međutim, to je proces koji traje, javna nabavka može da se počne ali teško da će moći da se klizalište instalira u prvoj polovini 2018-e godine, pa bi trebalo da se lepo pripremimo za decembar 2018. godine i za Novu godinu i za na dalje, da ljudi koji  vole ovu aktivnost znaju da mogu da nabave klizaljke, da to neće biti za samo jednu sezonu već klizalište u vlasništvu Grada Požarevca, a da će koristiti KSC i da će biti na raspolaganju svim našim građanima“, kaže Mitić.

Iznajmljivanje na mesec dana košta oko milion dinara, a za kupovinu klizališta kapaciteta onog koje smo iznajmljivali treba izdvojiti između 6 i 7,5 miliona. Dakle, da je klizalište kupljeno pre dve godine, kada je prvi put iznajmljeno, do sada bi bilo otplaćeno oko trećine uloženih sredstava.

„KSC je uvek voljan da, uz saglasnost gradske uprave koja sigurno ne bi izostala, bez naknade ustupi prostor koji je namenski i opredeljen za klizalište“, kaže Mitić. Ukoliko se pojavi sponzor za iznajmljivanje klizališta moglo bi se naći i rešenje za plaćanja utrošene električne energije za rad klizališta. Samo ako se privrednici Požarevca, već dokazani kao društveno odgovorni i voljni da pomognu zajednici, samostalno ili udruženim snagama odluče da se odreknu milion dinara profita, deca Požarevca kojoj roditelji ne mogu da priušte odlazak na Zlatibor, Kopaonik, Taru, ili makar kod bake na selo, uživaće i ove zime u vratolomijama na ledu i imati još jedan zimski raspust za pamćenje.

ned

03.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 23:38

Šarada

Lepo napisan članak.Dokle više sponzori.Dali je moguće da gradsko veće ne može da izdvoji novac za klizalište,dok je budzet za ovu godinu realizovan sa nešto manje od 40%.Prestanite više da krečite drveće po Ljubičevu i hipodromu.Uradite nešto za omladinu,naravno tu mislim i na izgradnju zatvorenog bazena.
Samo sportom možete odvratiti omladinu od raznih poroka.
Iskoristite šansu ako znate i umete.Uprotivnom prepustite mesto boljima od vas.

Odgovori
sub

02.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 12:50

Led

A za terevenke ima.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije