Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 11. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Kako se snaći u slučaju požara?

U sklopu projekta Crvenog krsta Požarevac "Sigurnije škole, otpornije zajednice“ održaće se pokazne vežbe evakuacije u slučaju požara. Vežbe su namenjene učenicima trećih i četvrtih razreda osnovnih škola.

 

Učenici treći i četvrtih razreda osnovnih škola u Požarevcu biće u prilici da nauče kako da reaguju u slučaju izbijanja požara. U saradnji sa vatrogasnom službom, volonteri Crvenog krsta pokazaće učenicima kako da se snađu ukoliko se zadese na mestu požara.

“Učenici trećih i četvrtih razreda naučiće kako da se snađu u hitnim situacijama i koje mere treba preduzeti. Ovog puta u pitanju je situacija u slučaju požara. Ppkazne vežbe planiramo sledeće nedelje", rekla je za radio Boom 93, Jelena Rašić, stručni saradnik Crvenog krsta Požarevac.

Ovo je jedna u nizu obuka koja se sprovodi u okviru projekta. U narednom periodu u osnovnim školama, 30 prosvetnih radnika koji su prošli obuku, realizuovaće 10 tematskih radionica. Integrisani sistem zaštite, zaštita životne sredine i klimatske promene, poplave, požari, opasnosti u domaćinstvu i ekstremni meterološli uslovi samo su neke od tema koje će deca učiti kroz ove radionice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije