Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Dobro je što imamo visoke prihode od poreza. Loše nam ide sa potrošnjom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 11. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Dobro je što imamo visoke prihode od poreza. Loše nam ide sa potrošnjom

Kada se pogleda izvršenje budžeta Požarevca za prvih 9 meseci 2017.godine, očekivano bi bilo da je relazovano barem 75 odsto ili tri četvrtine finansijskih planova. Požarevcu, međutim, samo prihodi idu u okviru plana ili ga premašuju, ali ne svi jer su očekivani prihodi od prodaje pokretne imovine u šećerani i od prodaje zemljišta u industrijskoj zoni realizovani sa nula posto. Svega 18 odsto investicija je i finansijski zaokruženo.

Dok budžet pokazuje nisko izvršenje, od svega 40 odsto ukupnog budžeta u prvom tromesečju, predstavnici vlasti kažu da je fizičko izvršenje značajno više, kao i da finansije zaključno sa krajem oktobra mogu da prikažu potpuno drugačiju sliku kada je budžet u pitanju.

Uglavnom, na kraju septembra ukupni prihodi Grada iznosili su 85 odsto, od toga poreski su realizovani sa 90 procenata. Međutim, prodaja nefinansijske imovine je na vrlo niskom izvršenju sa manje od 2 odsto.

Investicije su realizovane sa manje od petine planiranog novca, a tekući rashodi sa nešto više od polovine. U tekuće rashode spadaju i davanja za zaposlene sa 70, ali i socijalna zaštita koja je ispod 50 odsto i zaštita životne sredine sa manje od četvrtine potrošenog novca.  

Zamenik gradonačelnika, Saša Pavlović je na skupštini grada rekao kako su rashodi krajem oktobra bili na 47 odsto, a ukupni prihodi preko 90 procenata. Takođe, napomenuo je kako je preko javnih nabavki ugovoreno od 900 miliona do milijardu dinara poslova koji bi trebalo da se okončaju do kraja godine.

Boban Ognjanović, odbornik Demokratske stranke rekao je da bi opozicija htela da vidi detalje o kapitalnim projektima, kada je u pitanju njihovo izvršenje.

 

Tekst je deo projekta „Ka Evropi“ koji je sufinansiran sredstvima Ministarstvo kulture i informisanja Srbije u oblasti javnog informisanja za 2017.godinu, a koji realizuje Boom 93.

sub

18.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:05

pametni

Pogledajte samo ovu fotografiju. Ako ste iz Pozarevca,onda znate koji su sve ovo pametnjakovici,e takvi pametnjakovici nam kroje sudbinu. Nisam nadzak ali ovo je sramota,konobari,propali gastarbajteri,pumpadzije,kodeks fakulteti,medicinske sestre....Gde su ovom gradu oni pametni ljudi sa fakultetima iz Beograda koji ne mogu da se zaposle,verovatno ih je sramota da se pojave od ovih gore navedenih....?

Odgovori
sub

18.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:09

super

investicije su vam iste kao i kod prethodnih vlasti.Krpite jedne iste rupe godinama,na svakih 6 meseci i tako u nedogled

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije