Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 11. 2017. Kostolac

Izvor: EPS Energija

Završena interna provera QMS-a

Interna provera Sistema menadžmenta kvalitetom (QMS) u ogranku „TE-KO Kostolac“ sprovedena je početkom oktobra.

Ova provera je realizovana prema definisanom zadatku i planu, tako da prati zahteve nove revizije standarda ISO 9001:2015 referenciranjem učesnika, nalaza, preporuka ili predloga mera sa provere.

Područje provere je bio ceo ogranak „TE-KO Kostolac“ - proizvodnja električne energije, toplotne energije i uglja u granicama definisanim poslovnikom integrisanog sistema menadžmenta. Cilj provere je bio da se potvrdi da je Sistem menadžmenta kvalitetom (QMS) kostolačkog ogranka EPS-a usaglašen sa sopstvenim zahtevima, kao i sa zahtevima standarda i da je efektivno primenjen i održavan.

Provera je sprovedena prema standardu SRPS ISO 19011:2011, koji reguliše uputstva za proveravanje sistema menadžmenta metodom slučajnog uzorka, razgovorom sa zaposlenima, posmatranjem postupaka na lokaciji, kontrolom dokumentacije. Za proveru su bila zadužena tri tima, koje su vodili Vladimir Stefanović, šef Službe za IMS (vođa svih timova), Miljana Filipović, vodeći inženjer za IMS, i Tatjana Simić, samostalni inženjer za IMS.

Ovi timovi su utvrdili da je ogranak „TE-KO Kostolac“ opredeljen da stalno poboljšava pogodnost, adekvatnost i efektivnost sistema menadžmenta kvalitetom i data je preporuka da se nastavi sa stalnim poboljšavanjem procesa.

sub

18.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 14:35

ha, ha

QMS standardi su šarena laža za neupućene, u suštini ništa bitno!!!

Odgovori
sub

18.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 12:54

na papiru

a sto se pusi po hodnicima i kancelarijama nikom nista.Pricamo za TEKO B.Samo kada se najavi ta komisija je sve po propisu,kada ode pogusismo se a nema kome da zalimo.Cisto da se zna

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije