Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Prihodi koji nisu ostvareni: Pokretna imovina šećerane i zemljište u industrijskoj zoni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 11. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Prihodi koji nisu ostvareni: Pokretna imovina šećerane i zemljište u industrijskoj zoni

Usvojen je rebalans budžeta Požarevca na skupštini. Pored uvećanja određenih prihoda, grad nije ostvario planirani profit od prodaje pokretne imovine i zemljišta u industrijskoj zoni, zbog čega je revidirani budžet tanji za oko 80 miliona dinara.

Smanjenje prihoda u budžetu usledilo je, između ostalog, zbog neostvarenih prihoda od prodaje pokretne imovine u iznosu od 157 miliona dinara i primanja od prodaje zemljišta u iznosu od 145 miliona dinara.

Kako je objasnio zamenik gradonačelnika, Saša Pavlović, reč je o pokretnoj imovini Fabrike šećera. Pored toga što je u četiri navrata oglašena prodaja, nije bilo ponuđača.

„Pokretna Imovina se tiče onoga što smo zatekli prilikom kupovine“, kazao je Pavlović i dodao da bi prodajom celokupne pokretne imovine grad trebalo da povrati uložen novac, pa čak i zaradi.

Neostvarena prodaja zemljišta se odnosi na industrijsku zonu, rekao je zamenik gradonačelnika i dodao kako je „budžet živa stvar“, izbegavši da dodatno pojašnjava razloge zbog čega nije došlo do planiranih prihoda.

On se pohvalio da je evidentan skok prihoda od poreza na zarade.

U predlogu budžeta su izvršene intervencije u smislu smanjenja rashoda za iznose novca preostalog nakon sprovedenih javnih nabavki i izvršenog posla, kao i povećanja rashoda na ime otpremnina za racionalizaciju broja zaposlenih i na osnovu zahteva budžetskih korisnika.

Odustalo se od izgradnje pešačko-biciklističke staze u Moravskoj ulici, čija je vrednost procenjena na 5 miliona dinara, od asfaltiranja ulice Nova 4 u novoj industrijskoj zoni za 16 miliona dinara, kao i od asfaltiranja i popločavanja trotoara na desnoj strani Partizanske ulice, od Lole Ribara do Dalmatinske za 25,5 miliona dinara.

Pavlović je objasnio kako je u Partizanskoj predviđena zamena azbestnih cevi vodovoda, da Nova 4 ne može da se radi dok se teren ne uredi do nivoa asfaltiranja, a da Moravska ne može da se radi dok kroz tu ulicu ne prođe severni krak kišnog kolektora i toplifikacija koja će nastaviti da se širi prema Burjanu.

U budžetu nema ni trafo stanice 10/04 kV, snage 2 MW za industrijsku zonu. Zamenik gradonačelnika je rekao da je projekat koji se zajednički radi sa EPS-om još uvek u izradi i da nema osnova držati novac u budžetu dok se to ne okonča.

Ovu trafo stanica ne bi trebalo mešati sa trafo poljem Požarevac 2 koje bi Požarevcu trebalo da donese dvosmerno napajanje. Međutim, trafostanica je bitna za oživljavanje industrijske zone i buduće investitore, kada ih bude bilo.  

Novi projekti u budžetu su asfaltiranje Hajdučke ulice u MZ Čačalica za 8 miliona dinara, kao i popločavanje trotoara u delu ulice Bože Dimitrijevića u Kostolcu za 5 miliona dinara.

Kada se budžet razvrsta po programima, vidi se da je za oko 35 miliona dinara umanjen iznos predviđen za održavanje javnog osvetljenja, a za 25 miliona po osnovu organizacije saobraćaja i  izdvajanja za saobraćajnu infrastrukturu. U tekućoj budžetskoj rezervi bilo je 74 miliona, a sada ostaje još oko 20 miliona dinara. Vrednost projekta Ljubičevske konjičke igre uvećan sa 22 na 33,4 miliona dinara.

Ukupna rashodna strana budžeta je 4,6 milijardi dinara. Prihodi su nešto viši od 3 milijardi dinara, a neutrošena sredstva iz prethodnih godina oko 1,5 milijardi.

sub

18.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:11

GRADSKI MENADZER

Mladic veoma dobro radi svoj posao, pare Pozarevljana ostaju u Beogradu.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije