Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 11. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Hoćemo li konačno dobiti nova sedišta?

Ako niste znali, na tribinama u Hali sportova u Požarevcu postoji ukupno 2.506 sedišta. Plan je da se zamene i postave nova narandžaste boje. Međutim, gradskoj upravi je dva puta propadala javna nabavka za adaptaciju zgrade Hale sportova. Ovih dana ponovo je raspisana javna nabavka, kako bi se izabrala firma koja bi poslove izvela za najviše 17,9 miliona dinara bez PDV-a.

Hala sportova u Požarevcu trebalo bi da dobije novi izgled. Planirani su radovi na adaptaciji zgrade koji, između ostalog, podrazumevaju zamenu vrata i prozora, izradu spoljne viseće fasade, ali i postavljanje novih narandžastih sedišta sa naslonom na tribinama.

U prvom pokušaju da se nađe izvođač, bio je pokrenut postupak javne nabavke, ali se niko nije javio sa ponudom. Nakon toga, 18.avgusta je objavljeno obaveštenje o pokretanju pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.

Poziv je tada upućen trima firmama, BMD Bau, Porta nova i Timingtim.

Jedan od potencijalnih ponuđača je po objavljivanju poziva uputio zvanično pitanje naručiocu zbog čega se upravo ti potencijalni izvođači pozivaju. U odgovoru se, osim pozivanja na član zakona kojim se omogućava pokretanje pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva, isticalo da je poziv vidljiv i ostalim potencijalnim ponuđačima jer je istovremeno objavljeno i obaveštenje o pokretanju postupka i konkursna dokumentacija.

Međutim, samo jedna od pozvanih firmi, Porta nova se odazvala pozivu i ponudila cenu od 21,8 miliona dinara što je bilo znatno više od procenjene vrednosti u postupku.

Tada su ponude ispostavile i dve firme kojima nije bio upućen poziv, Poimeks i Armatfer gradnja. Oba ponuđača su se uklopila u cenu. Međutim, njihove ponude komisija je odbila zbog nedostataka.

Gradska uprava je tada obustavila javnu nabavku sa obrazloženjem da je bespredmetno da se ulazi u pregovarački postupak.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije