Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 11. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Košava iščupala stablo kod „Dositeja“

Olujna košava iščupala je sinoć stablo na uglu ulica Hajduk Veljkove i Jovana Šerbanovića u Požarevcu. U ovim događaju niko nije povređen. Kako saznajemo u prekidu je bila kablovska mreža u velikom delu Požarevca, a saobraćaj na rakrsnici je preusmeravan jer je bilo potrebno nekoliko sati da se masivna krošnja bezbedno ukloni.

Sve se dogodilo sinoć nakon 20 časova. Kako nam je rekla direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu, Ivana Joksimović, prava sreća je da se sve odigralo nakon popodnevne nastave koja se u školi završava u 19.20 sati.

Staro drvo decenijama je raslo u neposrednoj blizini školske zgrade, pored frekventne raskrsnice. Na ovom potezu se osim osnovne škole nalazi Dom zdravlja, Politehnička škola i Poreska uprava.

Stablo se pod naletima vetra čitavom dužinom obrušilo prema Domu zdravlja, preseklo nadzemne instalacije i blokiralo saobraćaj u Hajduk Veljkovoj ulici.

Saznajemo da je ovom prilikom došlo do nestanka signala kablovske televizije i interneta na većem delu gradskog brda. Oštećena je i svetleća signalizacija, buduću da ni jutros semafori na ovoj raskrsnici nisu bili u funkciji.

Snaga vetra koji je sinoć duvao u Požarevcu najbolje ilustruje fotografija na kojoj se vidi da je stablo doslovno iščupano iz korena.

Međutim, to može da ukaže i na druge bezbednosne probleme s kojima se suočavamo. Sinoć nije bilo povređenih prolaznika, nije bilo automobila na parkiralištu pored samog stabla. Sreća je da saobraćaj u trenutku pada nije bio frekventan, što zbog vremenskih prilika, tako i trenutka kada se sve odigralo. Stablo je moglo da se obruši na zgradu škole, što bi za posledicu imalo daleko ozbiljnija oštećenja.

Takođe, ovde nije reč o nesvakidašnjem događaju, s obzirom da su se slične stvari događale kako ove, tako i prethodnih godina u Požarevcu i Kostolcu.      

foto: I.J. U.U. D.M.

sre

08.11.

2017.

NENAD 67 [neregistrovani] u 19:20

KOMISIJA

DA SE FORMIRA KOMISIJA KOJA CE PREGLEDATI SVA STARIJA STABLA U GRADU I DA SE POSEKU ZBOG BEZBEDNOSTI SVIH NAS A NAROCITO DECE.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije