Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 11. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Protivpožarna zaštita kao školski predmet?

Jedan od ciljeva je da se u Srbiji u nastavu po školama uvede protivpožarna zaštita, izjavio je povodom Dana zaštite od požara Goran Đorđević, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu. On je rekao kako bi na taj način sigurno bila povećana obaveštenost građana o rizicima i ponašanju u slučaju požara i eksplozija.

U svečanim salonima gradske uprave danas je održan prijem za požarevačke vatrogasace-spasioce povodom obeležavanja Dana zaštite od požara u Srbiji.  

Načelnik Đorđević je istakao da je ove godine veliki broj ljudi stradao u požarima i eksplozijama, kao i da je prilikom akcije gašenja na Adi Huji poginuo vatrogasac.

On je dodao kako je nužno da se oblast protivpožarne zaštite shvati ozbiljno i da se podigne nivo znanja i kulture ponašanja građana u slučaju požara.

Đorđević se zahvalio lokalnim samoupravama u Braničevskom okrugu na logističkoj podršci i materijalnom i prostornom opremanju.

Gradonačelnik Bane Spasović je na prijemu rekao kako Grad Požarevac i građani poštuju ovu službu i njene pripadnike koji u intervencijama dovode sebe u opasnost kako bi zaštitili građane i imovinu.

„Želim još jednom da napomenem da vatrogasno-spasilačka jedinica u Požarevcu šititi teritoriju gradova Požarevac i Kostolac, kao i opštine Malo Crniće. Zato želim da napomenem da cenimo svaku vašu neprospavanu noć, kao i pobedu nad svakom vatrenom stihijom, tokom koje su vam i životi često ugroženi“, naveo je on.

Dan Zaštite od požara obeležava se 7. Novembra, kada je 1834. godine ministar unutrašnjih poslova, Đorđe Protić, po nalog kneza Miloša Obrenovića, sačinio i potpisao „Uredbu o gašenju požara“. Ovaj dokument predstavlja osnovu za razvoj pravne regulative u oblasti zaštite od požara i formiranja vatrogasno-spasilačkih jedinica.

sre

08.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 01:34

U Požarevcu

U Požarevcu je formirana vatrogasna jedinica 1908 godine. Čisto da znate jer vidim da se ne pominje.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije