Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 11. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Mališani vrtića "Bambi" čekaju igralište do daljnjeg

Obustavljena je javna nabavka za radove na uređenju pojedinih dvorišta objekata koji su u sastavu predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”.

 

Dečiji kombinovani rekvizit sa penjalicama, toboganima i mestima za provlačenje  planiran je za dvorište vrtića “Bambi”. Međutim, postupak javne nabavke, koju je raspisala predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov”, obustavljen je, jer nije pristigla nijedna ponuda.

Vrtić “Bambi” skoro dve godine nema uređeno dvorište. Sprave za decu su uklonjene, jer nisu bile bezbedne. Mališani će postavljanje novih rekvizita čekati još neko vreme. Na zavidnom nivou nisu ni ostala dvorišta po vrtićima u gradu, rekviziti nisu menjani nekoliko decenija.

Rekviziti u dvorištima vrtića do sada nisu imali sertifikate o bezbednosti, a to je sad u dokumentaciji navedeno kao jedan od uslova odnosno da sve mora biti izrađeno i sertifikovano od strane ovlašćenog sertifikacionog tela u skladu sa SRPS EN 1176 standardom. Ovaj deo standarda EN 1176 utvrđuje opšte bezbednosne zahteve za potrebne površine i opremu za javna dečja igrališta.

Inače, u konkursnoj dokumentaciji prema opisu radova za vrtić “Bambi” planirana  je ugradnja najmanje dva tobogana, dveju penjalica i kako je navedeno “neko provlačenje u okviru rekvizita –velika plastična cev”.

Za vrtić "Pčelica" planirani su, između ostalog,  radovi na postavljanju drvene ogradice, izrada drvene skrivalice, postavljanje tartan podloge, izlivanje betonskih klupa, izrada drvenog podijuma.

Procenjena vrednost nabavke bila je skoro 2,7 miliona dinara bez PDV-a.


Inače,  po maloprodajnim cenama, u koje je radio Boom 93 imao uvid na sajtovima kompanija koja izrađuju igrališta, mogu se naći multifunkcionalni kompleksi  čija se cene u proseku kreću od 5 hiljada do 9 hiljada evra (bez poreza na dodatu vrednost) 

 

 

 

 

pet

03.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 08:35

Re: Vrtic

Svima je jasno da nam javne nabavke po ustanovama i javnim preduzecima propadaju jer ih rade neznalice sa licencama i sumnjivim diplomama, uz obavezan procenat. Zato i treba centralizovati javne nabavke za sve sto je u vlasnistvu grada.

Odgovori
pet

03.11.

2017.

Megre [neregistrovani] u 06:36

ČIČA

Nisu se dogovorili oko ČIČINOG

Odgovori
čet

02.11.

2017.

Koja [neregistrovani] u 22:12

android

Ajde protresite vrtic sa nabavkama malo.Znamo sta se radi i ko dobija tendere.

Odgovori
čet

02.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:29

Vrtic

Kako ne vidite da svaka druga javna nabavka pada zato sto pojedinci traze procenat za sebe. To nece ljudi da trpe.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije