Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 11. 2017. Beograd, Požarevac

Izvor: Tanjug

Objavljen kalendar za plaćanje poreza

Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za novembar, a prvi na listi koji su dužni da dostave ugovore o prihodima su estradni umetnici.

U poreskom kalendaru Uprave navodi se da su menadžeri estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni da dostave prijavu i obaveštenje do 6. u mesecu, za ugovore zaključene u oktobru.

Rok do 15. novembra naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti. Među njima su preduzetnici koji vode poslovne knjige, paušalci, a rok do polovine meseca je i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike.

Isti datum važi i za one koji su zaposleni u inostranstvu i za inostrane penzionere, zatim za doprinose poljoprivrednika za četvrti kvartal ove godine.

 Za kraj meseca, 30. novembar, Poreska je odredila rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar.

Poreznici kažu i da su svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni da dostave odgovarajući izveštaj nadležnoj jedinici Poreske uprave na obrascu IOSI (izveštaj o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom).

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije