Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Novembarski dani kulture objedinjuju institucije, ustanove i udruženja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 10. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Novembarski dani kulture objedinjuju institucije, ustanove i udruženja

Ovogodišnje "Novembarske dane kulture" realizuju ustanove, institucije i udruženja sa oko 50 kulturnih programa.


Novembarski dani kulture okupiće sve značajne aktere u oblasti obrazovanja i kulture. Najavljene su izložbe, radionice, seminari, projekcije filmova, predstave, koncerti, folklori, hor, orkestar i mešovite priredbe.

Novembarske dane kulture organizuje Kulturno prosvetna zajednica, a učestvuju sve osnovne i srednje škole, ustanove kulture i udruženja likovnih i muzičkih umetnika.

Predsednica kulturno prosvetne zajednice, Danijela Žukovski rekla je da se u narednih meseca dana očekuje bogat kulturni program koji doprinosi afirmaciji obrazovanja i kulture u gradu, te jačanju kulturnih aktivnosti i vrednosti.

“Okupljeni su amateri i profesionalci, da rame uz rame daju svoj doprinos i u etar pošalju jednu novu energiju.”, rekla je Žukovski.

Okupljanjem ustanova, institucija, udruženja i pojedinaca doprinosi se "revitalizaciji kulturno-prosvetne zajednice grada Požarevc, te daje novi imidž i snaga za nove aktivnosti." dodala je ona. 

Član gradskog veća zadužen za kulturu, Dejan Krstić podsetio je da je prošle godine Kulturno prosvetna zajednica organizovala novembarske dane sa udruženjima, a ustanove su imale poseban program.

“Ovo je prvi put da su svi zajedno udruženi i da naprave jednu novu kulturnu ponudu u gradu”, rekao je  Krstić.

Direktor Centra za kulturu, Dragi Ivić rekao je da je ovo “put kojim treba ići”, jer se pokazalo da "kada postoji pozitivna energija i kada postoji razumnom razlog, a razlog je uvek publika, onda sve to može da se uspešno sprovede."

On je rekao da su ovo pravi novembarski dani kulture "jer objedinjuju na stvaralački način ljude koji u ovom gradu imaju šta da kažu o kulturi."

"Centar za kulturu kao najveća kuća u ovoj oblasti je uvek spreman i obavezan da svima, koji žele da se uključe u ponudu kulturnih sadržaja, pomogne koliko god je to moguće…Nama su svi meseci dani kulture, i martovski i aprilski…” , rekao je Ivić.

U okviru ove manifestacije, između ostalog, biće dodeljene povelje kulture pojedincima koji su doprineli afirmaciji kulture u gradu.

sre

01.11.

2017.

Radnik u kulturi [neregistrovani] u 21:21

U Centru za kulturu ima grejanja

Grejanja u Centru za kulturu nije bilo od samog početka grejne sezone zbog zamene dotrajalih toplovodnih cevi. To ste mogli da saznate od radnika Centra.

Odgovori
sre

01.11.

2017.

Radnik u kulturi [neregistrovani] u 21:15

android

Grejanja u Centru za kulturu nije bilo jer su menjane dotrajale toplovodne cevi. To ste mogli da saznate od radnika Centra.

Odgovori
uto

31.10.

2017.

ljubiteljka kulture [neregistrovani] u 16:16

android

A jel ce da radi grejanje za novembarske dane kulture? Proslog petka se smrzosmo u bioskopu i ja i moje drugarice. Publika sedi u jaknama kao u starim dobrim devedesetim...

Odgovori

Ostavi komentar