Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 10. 2017. Žagubica

Izvor: SO Žagubica

Održana sednica štaba za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije opštine Žagubica održao je treću sednicu na kojoj su sagledane mogućnosti i spremnost zimske službe za predstojeću zimski sezonu i ostvareni kontakti sa organizacijom crvenog krsta, domom zdravlja, vatrogasnom jedinicom, policijskom stanicom i ostalim preduzećima i ustanovama za delovanje u vanrednim uslovima na području opštine Žagubica.

Održavanje lokalnih puteva i ulica povereno je Javno – komunalnom preduzeću „Belosavac“ i Preduzeću za planiranje i upravljanje projektima opštine Žagubica koje će obavljati nadzor, dok će regionalne putne pravce održavati predužeće Štrabag.

Članovi Štaba za Vanredne situacije opštine Žagubica sagledali su spremnost zimske službe za održavanje putne infrastrukture, pripremljenost i raspoloživost kapaciteta , kao i mogućnost angažovanja teške mehanizacije, i deinisali čišćenje prioritetnih saobraćajnica i kritičnih deonica.

Takođe su razmatrani i procena ugroženosti stanovništva sa aspekta zdravstvene zaštite, količinama potrebnih osnovnih životnih namirnica i lekova, procena broja ugroženih staračkih domaćinstava , naročito po seoskim mesnim zajednicama, kao i mogućnost privremenog smeštaja pojedih staračkih domaćinstava. Razmatrane su i mogućnosti za obezbeđivanjem stočne hrane, način i raspodelu u vanrednim uslovima i ukoliko bude većih snežnih padavina, uslovi obezbeđivanja hrane, lekova, ogreva, energenata za grejanje i pogonskog goriva za vitane, javne i infrastrukturne sisteme.

Članovi opštine Žagubica, na sednici održanoj 25. oktobra zaključili su da u predstojećoj zimskoj sezoni ne očekuju veće probleme i da će ukoliko bude bilo potrebno biti angaćžovani svi raspoloživi resursi kako stanovništvo ne bi bilo ugroženo.

Trećom sednicom Štaba za vanredne situacije održanoj u Žagubici predsedavao je Predrag Ivković, zamenik Komandanta štaba za Vanredne situacije opštine Žagubica.

Nema komentara.

Ostavi komentar