Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 10. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Milioni za tonere i mobilne telefone

Koliko lokalna samouprava u Požarevcu efikasno troši novac namenjen za investicije, trebalo bi da pokaže naredni izveštaj o izvršenju budžeta. U prvih 6 meseci, finansijsko izvršenje kapitalnih ulaganja bilo je svega oko 6 odsto. Verovato u prilog dosadašnjim izjavama visokih funkcionera da se u lokalnoj upravi ozbiljno radi može da doprinese činjenica da je do početka septembra utrošen gotovo sav novac od oko 4 miliona dinara za nabavku tonera, kao i da je do sredine jula potrošeno blizu 2 miliona dinara za račune koji su napravljeni službenim mobilnim telefonima.

U periodu kada se sve više poslova u javnim službama obavlja elektronskim putem, očekuje se i da troškovi koji su povezani sa štampanjem dokumenata opadaju. Međutim, u Požarevcu je ove godine došlo do uvećane potrebe za tonerima.  

Do 13.septembra potrošeno je više od 3,9 miliona dinara za nabavku tonera u gradskoj upravi Požarevca. To je čak 99 odsto planiranih izdataka u ovoj godini. U zahtevu koji je gradskom veću upućen za odobrenje dodatnog novca iz budžetske rezerve, navedeno je da se povećana potrošnja tonera za štampače pojavila zbog preuzimanja Direkcije za izgradnju Grada Požarevca i proširenih poslova ozakonjenja objekata. Prema objašnjenju, objektivno se povećala potreba za utroškom tonera usled većeg broja izvršilaca i povećanog obima posla.

U gradskoj upravi više se priča mobilnim telefonima nego što je to bilo očekivano. U drugoj polovini jula utvrđeno je kako je utrošeno više od 70 odsto novca, od 2,7 miliona dinara koliko je bilo predviđeno za plaćanje ovih troškova. Procenjeno je da će do kraja godine nedostajati još pola miliona dinara za račune mobilnih telefona.

Nije poznato koliko tačno ljudi u lokalnoh upravi ima pravo na službeni broj telefona, ali postoje mesečni limiti koji se kreću od 500 do 5.000 dinara. Najviši limit imaju gradonačelnik i predsednik skupštine. Ispod njih su zamenik gradonačelnika i zamenik predsednika skupštine sa 4.000 dinara. Načelnik gradske uprave ima limit od 2.000 dinara, a članovi gradskog veća po 1.500 dinara.

Dodatni novac za plaćanje računa za mobilne telefoneje obezbeđen iz tekuće budžetske rezerve, a predviđeni troškovi uvećani na čak 3,2 miliona dinara. Taj iznos jednak je sredstvima koje je ove godine Grad Zrenjanin izdvojio za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola.

uto

31.10.

2017.

Sindjelic [neregistrovani] u 07:39

Bahato

Ovo je sasvim razumljivo. Polovina korisnika ovih pomagala je totalno nepismena, pa se utrosak telefona racuna u razdel " edukacija". Dok obavljaju svoje poslove, obrazuju se na internetu.
Radnici Direkcije su i u starom zdanju gde su bili smesteni, trosili enormna sredstva za tonere,stampace, specijalne programe i ostalo, jer je vecina zaposlenih koristila sredstva javnog preduzeca za svoje privatne poslove-arhitekte i ostala bratija. Odbornicima je olaksano pracene sednica i koriscenje obimne dokumentacije,jer su dobili nove tablete, sto gradjane ne bi trebalo da zanima, osim sto je to trebalo da smanji troskove stampe i ostalog. Ne znaju gde biju, ali da se bahate, naucili su.

Odgovori
pon

30.10.

2017.

jovke [neregistrovani] u 19:49

android

Bane treba da se vrati u postu.

Odgovori
pon

30.10.

2017.

Kosta [neregistrovani] u 13:54

android

Udarac i to zestok,ako je istina sve ovo.

Odgovori

Ostavi komentar