Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 10. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Građanka Ž. protiv Elektrodistribucije

Čitav jedan deo gradskog brda, na delu između Ljubičice i Kruške danas je ostao bez struje. Ni u ovim trenucima Elektrodistribucija ne može da popravi kvar jer građanka Ž. u čijem dvorištu se nalazi trafostanica ne dozvoljava prolazak ekipama koje bi trebalo da osposobe transformator. Nezadovoljni građani blokirali petrovački put u toku večernjih sati u petak.

U ovom delu barem desetak kuća slavi Svetu Petku i slava im možda i nije propala ukoliko su uspeli da pripreme posluženje na vreme. Međutim, mnogo veći problem je zimnica u zamrzivačima koji se uveliko otapaju.

Danas je bilo i situacija koje su bile na ivici incidenta. U jednom trenutku se s brda sjurio čovek čija je slava i počeo u besu da trese kapiju dvorišta. Policija koja se nalazi na samoj ulaznoj kapiji je umirila iziritiranog domaćina.  

Isped dvorišta građanke Ž. se nalazi i nekoliko desetina komšija. Jedna mlađa majka nam je rekla da grejanje nije problem jer su se vezali za toplifikaciju prošle godine, ali da su njene bebe blizanci prehlađeni i prilično nervozni zbog mraka u kući.

Kako Boom 93 saznaje, građanka Ž. je u višegodišnjem sporu sa Elektrodistribucijom koja sada mora da traži pravnika, pa tužioca koji će da donese privremenu meru, a nakon toga i izvršioca koji će u pratnji policije da sprovede ekipu tehničara do trafoa.

Građanku Ž. štiti Ustav, kao najviši pravni akt, rekao nam je izvor iz Elektrodistibucije koji je dodao da nema spora o tome da transformator pripada preduzeću, ali da do njega nema drugog pristupa, sem kroz dvorište građanke Ž.

„Njen sin dozvoljava ulazak, a ona ne. Ovo je jedan od jačih transformatora na koji su vezani drugi. Došli su na kratko i pustili struju, ali je bio preopterećenje i sve je pregorelo. Ne mogu da uđu sad da pogledaju šta je u pitanju. Ako se ispostavi da nije samo transformator i dođe bager da kopa, onda neće biti struje do jutra“, rekao nam je jedan od okupljenih ljudi u Uskočkoj ulici, gde se kvar dogodio.

Građanka Ž. inače zahteva da se trafo stanica izmesti iz njenog dvorišta na suprotnu stranu ulice. Okupljeni građani su nam rekli da je u više navrata bilo problema sa popravkom trafoa prethodnih desetak godina.

Normalno snabdevanje uspostavljeno je oko ponoći.

 

fotografije: Marko Veljković / Boom 93

pon

30.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:01

Re: kabadahija

Ala sta opisali situaciju svaka vam cast.Fali vam samo pecat na dogovor koji je napravljen.

Odgovori
ned

29.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 14:45

Kad treba daj molim te ne pitam sta kosta....

Zbog dodjosa je Pozarevac najveca selendra. Ko ne plati na mostu, playi na cupriji. Da su svi zidali na gradskom gradjevinskom zemljistu sa dozvolom za gradnju do ovoga ne bi dolazilo. Nego silazili sa planine pa kupovali deo njive ili utrine i zidali pa se sad ne zna gde su medje, sta je javna svojina - put, a sad bi da ostvare svoja prava. Legalizujte kuce za pocetak!

Odgovori
sub

28.10.

2017.

starosedeoc [neregistrovani] u 21:14

Re: kabadahjie

Nemaš ti pojma o čemu pričaš! Sadašnju trafo stanicu je napravila Elektromorava uz pomoć građana(samodoprinos) sa teritorije MZ"Kruska", a sada "Čačalica" i to na mestu gde se nalazila stara trafostanica u obliku kule uz dozvolu oca pomenute Ž. tada vlasnika parcele.Otac dotične je za svoj pristanak dobio građevinski materijal od stare trafostanice, koji je ugrađen u jednoj od dve kuće koje se nalaze na istom placu i besplatan priključak i instalaciju za novoizgrađeni objekat.Elektromorava sada ima sva prava,jer se sadašnji objekat(trafostanica)tu nalazi od 1979godine, a stara trafostanica je bila izgrađena 1956.godine. Gospodin "kabadahija" neka se drugi put informiše, ako hoće nešto da komentariše.

Odgovori
sub

28.10.

2017.

anonimus [neregistrovani] u 15:03

android

transformator je stavljen uz dozvolu njenog oca i digurno nije dzabe,nema pravo da sprecava prilaz objektu a moze sa vodi spor sa ED,moze da zaglavi robiju ako je neko prijavi za energetsko ometanje prava drugih gradjana,a to ce i da joj se dedi

Odgovori
sub

28.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 11:55

Nejasno

Malo je nejasno, da li se trafo stanica nalazi u dvorištu ili se može kroz njeno dvorište jedino doći do trafoa. Niko nije gradio u ničijem dvorištu bez
ugovora i isplate. Čak i kada neko drugi kupi plac sa trafo stanicom, ugovorni odnos ostaje . Možda se radi o drugom slučaju i da radnici prolaze kroz njeno dvorište na putu do trafoa. Ali je malo čudno da neko pravi bez pristupnog puta sto znači da taj deo nije ogradjen ali je bio deo placa te vlasnice što opet dozvoljava prolazak, osim ako ugovorom nije drugačije rešeno, mada su oni tipski. Treba probuditi sudije i dati im rasol da se otrezne

Odgovori
sub

28.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 11:31

Pare

Šezdesetih godina otac gospodje Ž je dobio pare i dao saglasnost da se ta trafo stanica prikljuci tu u njegovom dvorištu. Ali taj papir ne postoji, tada se radilo samo uz usmeni dogovor.

Odgovori
sub

28.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 10:29

Radnicke igre

Bitno da na gluposti trosite pare,a za premestanje transformatora nemate pare.Privatizacija je za vas resenje.Mi smo taoci vase nesposobnosti

Odgovori
sub

28.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 08:17

Kabadahije

Otkud im pravo da uopste stavljaju transformatore,bandere i ko zna sta jos na necijoj svojini.Zena je u pravu

Odgovori
sub

28.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 07:51

Sinan, Jasar

Dok nas Gradonacelnik igra, peva i slika se mi nemamo struju i hradjani mu blokiraju ulaz/izlaz iz grada. Da li se tako vodi grad?

Odgovori
sub

28.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 07:18

Kirija

Sto Eps ne ponudi pristojnu rentu tj da im placa kiriju i resen problem.Ugledajte se malo na mobilne operatere.Ovako vi kao monopolisti mi trpimo i nemamo izbora.Jedini ste na trzistu koji vrsi distribuciju elektricnu energiju i zezate ceo grad,celo leto.Pitam se samo dokle ce tako biti.Placacu i trzisnu cenu ddrugome samo da mi ne prodajete maglu tipa angazovane snage,rts,pdv na nista.Kod vas je bre 0 kwh 1000 dinara.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije