Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 10. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

"Kafa i cigarete" u Požarevcu

Predstava Ateljea 212 "Kafa i cigarete – pozdrav iz Beograda", po tekstu i u režiji Mie Knežević, biće izvedena u Centru za kulturu Požarevac.

 

U centru za kulturu biće izvedena predstava Ateljea 212 “Kafa i cigarete-pozdrav iz Beograda”. Tekst i režiju radila je mlada autorka, Mia Knežević inspirana poznatim filmom “Coffee and Cigarettes” Džima Džarmuša.

Duhovita priča o običnim ljudima koji uz šoljicu kafe i cigarete razgovaraju o svakodnevnim životnim temama. Uz dosta rasprave na temu zabrane pušenja, nižu se susreti, setne i smešne situacije, ćaskanja i rasprave o odlasku iz zemlje, nostalgiji, starim ljubavima, ispitima, roditeljima, filozofiji, književnosti, jednom rečju sam život, neizmerno bogat, satkan od nebrojeno mnogo slojeva i značenja, koji se uz kafu i cigarete može makar malo bolje razumeti. 

U predstavi igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež, kao i Svetozar Cvetković.

Atelje 212 izvešće predstavu u četvrtak 5. oktobra, u 20 sati.  Predstava je premijerno izvedena 29. septembra 2015. i od tada se sa velikim uspehom i pred punom salom igra u Ateljeu 212.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije