Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 04. 2011.

Autor: 2

Zaposleni u Radio-televiziji Smederevo nastavljaju štrajk

Zaposleni u Radio-televiziji Smederevo objavili su u prvoj današnjoj informativnoj emisiji da nastavljaju štrajk prekjuče započet i da za to imaju podršku novnarskih asocijacija UNS i NUNS.

Radio Smederevo je u toj informativnoj emisiji imao dva priloga, vest o štrajku i vest o predstojećoj sednici gradske skupštine.

Milan Lukić vlasnik nedeljnika Naš Glas, koji je u decembru 2009. dao najbolju ponudu na aukciji za Radio Smederevo naveo je da u Radio-televiziji Smederevo štrajkuje polovina od 12 zaposlenih.

Lukić je naglasio da do štrajka ne bi ni došlo da su se zaposleni držali "džentlmentskog sporazuma" koji im je predložio - isplatu zarada u ratama.

Od četiri novinara i dva urednika Radio-televizije Smederevo jedan urednik ne štrajkuje "iz zdravstvenih razloga".

Milan Lukić je naveo da se štrajk zaposlenih u Radio-televiziji Smederevo ne primećuje jer novinari te medijske kuće i mimo štrajka "ništa ne rade" i ništa što se dogodi posle 15.00 časova ne pokrivaju.

On je dodao da nije spreman da isplati zarade za nerad.

Lukić je naveo da plata novinara od 17.000 ili 18.000 dinara bila kada je kupljen Radio Smederevo i da je ostala na tom nivou.

Direktorka Radio-televizije Smederevo Vesna Ristić naglasila je da je stanje u Radio Smederevu bilo "katastrofalno i pre privatizacije", a da će vlasnik te medijske kuće shodno strukturi i obrazovanju
zaposlenih i potrebama tog medija promeniti profil.

Zaposleni u Radio-televiziji Smederevo zahtevaju isplatu zarada od početka godine, topli obrok od juna prošle godine, regres za 2010. i putne trosskove.

Lider koalicije Za bolje Smederevo, Milan Lukić kupio je radio Smederevo na aukciji u decembru 2009. kasnije i nedeljnik "Naš glas", a u martu ove godine počeo je i sa emitovanjem tv programa.

Nema komentara.

Ostavi komentar