Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 10. 2010.

Uredjenje dvorišta gradske bolnice

U krugu gradske bolnice u Požarevcu danas je počelo uredjenje zelenila na površini od tri hektara.

Osim novih sadnica drveća predvidjena je izrada bušotina za korišćenje podzemnih voda i postavljanje sistema za zalivanje za šta je iz Fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno 2,5 miliona, a od donatora obezbedjeno oko milion dinara.

Direktor bolnice dr Srecko Bosic kaže da je namera da se na delu koji se ozelenjava napravi parkovski prostor koji će koristiti svi gradjani Požarevca.

„Naš je plan da se ovde napavi i memorijalni park u kojem će se nalaziti biste zaslužnih medicinara i gradjana Požarevca koji su imali uticaja na razvoj Zdravstvenog centra i bolnice. Takodje se nadamo da će ovo biti jedan od najlepših parkova u Požarevcu i da će lokalna samouprava pomoći i dalje u održavanju površina parka", rekao je on.

U gradskoj bolnici najavljuju i izradu solarnog postrojenja za grejanje vode koja će se koristiti u ovoj ustanovi. Predsednik komisije za raspodelu sredstava budžetskog fonda za zaštitu životnr sredine  Žarko Pivac rekao je da je za ovu investiciju obezbedjeno oko 15 miliona dinara iz republičkog ekološkog fonda i oko 3,9 miliona dinara iz lokalnog ekološskog fonda.

uto

19.10.

2010.

beli zec [neregistrovani] u 14:02

ko sta radi, mi pravimo parkove...

poslednjih 10 godina samo parkove pravimo. suncani park, ljubicevski park, ekoloski cacalica park, bolnicki park... pa stavite bre, neku klupu
na cacalici, neku penjalicu, mozda bi narod bio zadovoljniji i prosetao. kad sve saberemo ima 10 klupa u svim parkovima, osim gradskog. on se ne racuna. sta je sa ekoloskim domom? ono ruglo od satora na tulbi nicemu ne sluzi! dzabe trosite pare... sramota.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije