Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 10. 2010.

Uručene „oktobarske nagrade“

Gradska uprava danas obeležava 15.oktobar, dan kada je Požarevac oslobođen u I i II Svetskom ratu. Na Svečanoj akademiji uručene su „oktobarske nagrade“ koje je dobilo 6 pojedinaca i dve organizacije.

Među pojedincima nagrađeni su generalni direktor PD "Termoelektrane i kopovi" Kostolac Dragan Jovanović, pisac Aleksandar Lukić koji je i direktor Centra za kulturu,  direktor škole u Bradarcu Vojislav Marković, Miroljub Milošević iz Živice, Novica Radivojević iz saveta mesne zajednice Lučica i načelnik Odeljenja interventne kardiovaskularne radiologije Instituta za radiologiju VMA potpukovnik dr Siniša Rusović  iz Beograda.

Njima je pripala povelja i novčani iznos od 25.000 dinara.

Medju organizacijama povelja je uručena za Savez organizacija za tehničku kulturu Narodne tehnike u Požarevcu I preduzeće Autotransport iz Kostolca.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević istakao je u govoru da je Požarevac u poslednjih godinu dana napredovao u mnogim oblastima. On je rekao i da društvo mora da istraje i odupre se nasilju i mržnji koji su vidjeni u proteklih nedelju dana.

„Pobeda nad fašizmom i 66 godina slobode su trajna oznaka srpskog naroda i svih onih koji su se borili na njegovoj strani i razvijali mu nadu u slobodu i bolji život. Nažalost, danas huligani vaskrsavaju i stvaraju nemire nad našim narodom i gorko nas opominju na teret, nasilje i strepnju. Istorija nas opominje da moramo i danas istrajati u borbi protiv mržnje i nasilja", rekao je gradonačelnik.

Delegacije gradske uprave, boračkih udruženja i organizacija za negovanje tradicija polagali su danas vence na spomenike Srpskom vojniku u Svetosavskoj i na memorijalnom parku Čačalica.

pon

18.10.

2010.

filozof [neregistrovani] u 23:56

ko ce kome nego svoj svome!?!

kao i decenijama unazad, nagrade su podeljene stranackim ljudima...svoj - svome! zaista nije jasno zbog cega je direktor CZK dobio nagradu? sto je ugasen bioskop? sto nemamo nikakav kulturni zivot osim Milivojevih dana, stapa i sesira, festivala mladih i trece razrednih populistickih predstava i jeftinih amaterskih koncerata? demokrate od vas se ocekivalo vise?...

Odgovori
ned

17.10.

2010.

Gorillaz [neregistrovani] u 16:30

On Melancholy Hill

Po kom osnovu su ovi pojedinci i preduzeće zaslužili ovakva priznanja?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije