Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 03. 2011.

Autor: 1

Koliko nas koštaju psi lutalice?

Čopori pasa ponovo lutaju gradom. To može da se zaključi iz novih zahteva za novčanu odštetu zbog ujeda pasa lutalica. Budžet bi nakon sutrašnje sednice gradskog veća trebalo da bude lakši za 340.000 dinara koje će podeliti sedomoro građana.

Ranije ove godine već je isplaćeno 208.000 za četiri slučaja ujeda.

Gradsko veće sutra razmatra izveštaj komisije po pristiglim zahtevima za odšetetu. U tri slučaja psi koji su napadali kretali su se u čoporima, ujedene su tri maloletne osobe, a jednu ženu pas je ujeo na četiri mesta.

5,5 miliona dinara ove godine iz budžeta se izdvaja za funkcionisanje prihvatilišta za pse lutalice.

pet

25.03.

2011.

oposum [neregistrovani] u 10:26

paznja!

Kao i uvek, imamo problem. Umesto da nadlezna sluzba pokupi lutalice sa ulice, smesti u prihvatiliste, cipuje i vakcinise, oni ih pustaju da se setaju gradom. Ja kao vlasnik psa , cesto ne smem da izvedem psa u setnju u strahu od lutalica.
Ne bih da globalizujem, nisu sve lutalice agresivne i besne, vise su gladne.Neka ih pokupe, a prihvatiliste neka pokrene inicijativu za sponzorima koji ce svakako pomoci da svi psi koji stignu tamo, ne budu uspavani, vec (uz adekvatnu paznju i negu) budu udomljeni.
Za lutalice su mahom bivsi vlasnici krivi, koji deci uzmu stene mesanca u dobu kada je malo i slatko, a kada poraste, nije im vise potrebno, pa tada, umesto u prihvatiliste, bace ga na ulicu, "da se samo snadje".
Eto preporuke novinarima radija boom da istrazite kako radi prihvatiliste, da li se rade akcije udomljavanja,ili uspavljivanja???
Pozdrav

Odgovori

Ostavi komentar