Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 10. 2010.

Počela izgradnja kolektora

Danas su počeli radovi na izgradnji fekalnog kolektora u ulici Knez Milošev venac koji bi trebalo da reši problem odvođenja otpadnih voda iz ovog dela grada i gradskog brda i rastereti sistem kanalizacije u centru Požarevca.

Projekat je vredan oko 18 miliona dinara. Reč je o investiciji koja se realizuje preko Direkcije za izgradnju, a radovi bi trebalo da budu završeni za 18 dana.

Zoran Živanović ispred nadzornog organa kaže da se kolektor proteže od autobuske stanice do  ulice 27. Aprila i da će njegova osnovna funkcija biti da preusmerava otpadne vode sa brda ka periferiji.

"Otpadna  voda sa brda preusmerava se od centra grada ka industrijskom kolektoru,  a odatle na gradsko postrojenje za prečišćavanje. Izgradnjom ovog kolektora u ulici Knez Milošev venac doći će do rasterećenja slivnog područja", kazao je Živanović.

On je za sledeću godinu najavio izgradnju i kišnog kanalizacionog kolektora. Realizacijom tog projekta  bi bili rešeni  problemi  plavljenja površinskim vodama u nižim delovima centra grada.

Kako je ranije rekao gradonačelnik Miodrag Milosavljević, procenjeno je da je za izgradnju kišnog kolektora potrebno preko 100 miliona dinara zbog čega će se grad obratiti za pomoć NIP-u i drugim finansijskim institucijama.

Nema komentara.

Ostavi komentar