Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 02. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Semafori i znakovi pored puta...

Za održavanje semafora u Požarevcu ove godine bi trebalo da se izdvoji oko 3,8 miliona dinara. Održavanje horizontalne i vertikalne signalizacija košta skoro dvostruko više, oko 7,3 miliona, a letnje popravke ulica i trotoara oko 33,6 miliona dinara.

Saobraćajna signalizacija u Požarevcu prilično je oštećena. Ipak, pre nego što počne održavanje, potrebno je da plan odobri Skupština Požarevca koja će zasedati u četvrtak, 25.februara.

Održavanje semafora, između ostalog, podrazumeva i periodični pregled uređaja i obilazak - obavezno 4 puta mesečno sa evidentiranje. Ukoliko se ovo poštuje , nijedan kvar na semaforima ne bi trebalo da potraje duže od 7-8 dana.

Uporedo sa semaforima održavaće se vertikalna signalizacija. Svedoci smo da su znakovi po Požarevcu u prilično ruiniranom stanju i da su na mnogim lokacijama polomljeni ili izvađeni iz zemlje.

Planirana je nabavka novih 260 znakova koji bi trebalo da budu postavljeni u Požarevcu i Kostolcu.

Za obeležavanje ulica putarskom bojom ove godine je izdvojeno 3,8 miliona dinara.

Za ručno krpljenje udarnih rupa biće utrošeno oko 680 tona asfalta, što košta 7,6 miliona dinara.

Za manje puteve i ulice odvojeno je 12,6 miliona dinara, za popravku trotoara 1,2 miliona, a za uređenje makadamskih i zemljanih puteva čak 6,5 miliona dinara (obračunava se rad po času).

dovoljno za 

pon

22.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 18:28

A ulice?

A kada ce da se postave nazivi ulica???

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije