Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 02. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Iz Vodovoda odlazi najviše?

Gradsko veće Požarevca utvrdilo je juče predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih za 2015.godinu. Utvrđen je predlog o broju zaposlenih u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama.

Javnog sektor u Požarevcu trebalo bi da napusti  24 zaposlenih. Najviše njih je iz Vodovoda – 4, slede mesne zajednice, gradska uprava i Ljubičevo sa po 3, Komunalne službe, Centar za kulturu i Toplifikacija sa po dva, dok bi po jedan zaposleni trebalo da napusti Sportsko-kulturni centar, Istorijski arhiv, Narodni muzej, Dečju ustanovu i Direkciju za izgradnju.

Najviše rasprave bilo je za Vodovod i Komunalne službe. Gradonačelnik je smatrao da bi po troje zaposlenih trebalo da budu višak u ovim preduzećima. Međutim, presudilo je to što u Vodovodu radi neuporedivo veći broj zaposlenih u administraciji – 91, naspram 51 zaposlenog u Komunalnim službama.

Ovakav predlog gradskog veća naišao je na osude kod dela zaposlenih u službama gradske uprave koja je mnogo pre javnih preduzeća imala nametnuta ograničenja u zapošljavanju novih lica.

Dok su lokalne samouprave u Braničevskom okrugu tokom protekle nedelje zakazivale vanredne sednice, kako bi u zakonskom roku, koji je istekao 9.februara, usvojile odluke o maksimalnom broju zaposlenih, Požarevcu se ne žuri.

Predsednik skupštine Bane Spasović rekao nam je da će sednica biti zakazana kada  Skupštini grada bude dotavljen predlog gradskog veća.

Kako saznajemo u neformalnim razogovorima, u lokalnoj upravi u Požarevcu nisu preterano zabrinuti zbog probijanja rokova jer čitav proces racionalizacije, počev od viših institucija, već uveliko kasni. 

pet

12.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 14:34

toplifikaciono ropstvo

Zašto ne pišete ništa o Toplifikacijiji i tzv."očitavanju" potrošnje.Sa ovim računima, da imamo neki dinar više za sudske takse, pravo na sud.Ono što oni pišu na računima je LAŽ i OBMANA.Prošli bi kao i banke sa kreditima u švajcarcima. Ali, dosetio se čuvar naše propasti pa nam daje samo koliko da preživimo.Kako to da ste i vi odjednom presekli priču o Toplifikaciji, pa što i mi gradjani napišemo vi ne želite da objavite.

Odgovori
sre

10.02.

2016.

Otkaz [neregistrovani] u 18:10

Seca

Toplifikacija ima 12 direktora, pola grada nema grejanje...

Odgovori
sre

10.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:52

Mudovod

Svi su se zaposlili preko rodbinski beza. Imaju skoro više ljudi nego u Gradskoj upravi.

Odgovori
sre

10.02.

2016.

AntiBot [neregistrovani] u 10:30

Direktorska ustanova

Nadam se da ce taj visak biti direktori koji su ostajali po ustanovama i preduzecima.
Posebna prica je Hala sport6ova koja ima cak 4 direktora.
Jedan je na funkciji a ostali su samo ostajali.
napolje visak direktori

Odgovori
uto

09.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 20:52

VISAK DIREKTORA

DA LI CE NEKO OD DIREKTORA BITI VISAK I DOBITI OTKAZ U VODOVODU,POSTO IH IMA OSAM???

Odgovori
uto

09.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 17:24

jadni

verovatno su dosli kao clanovi nekih partija koje vise i ne postoje a potiskuju ih ove nove partije

Odgovori

Ostavi komentar