Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Viškovi se utvrđuju. Još jedan hladan tuš sledi u 2016.godini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 12. 2015.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Viškovi se utvrđuju. Još jedan hladan tuš sledi u 2016.godini

Broj zaposlenih u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama ograničen je na 1209. Procenjuje se da je višak oko 48 zaposlenih na neodređeno vreme. Ko će ostati bez posla tek bi trebalo da se utvrdi i to će biti najvažnija tema na prvoj sednici skupštine grada u 2016.godini.

Grad je naložio javnim preduzećima i ustanovama da dostave preciznu evidenciju o zaposlenima na određeno i neodređeno vreme, kao i tačan broj osoba koje ispunjavaju uslove za odlazak u penziju.

 

 

Na gradskoj upravi je da odredi ko će morati da napusti posao.

Ovih dana u gradu se spekulisalo o viškovima u „opštini“ u odnosu na javna preduzeća i ustanove. Kako nezvanično saznajemo, još ništa nije izvesno i na tome bi tek trebalo da se radi.

Procena je da bi odlazak u penziju u Požarevcu moglo da iskoristi oko 50 ljudi.  Međutim, pitanje je da li će takvu mogućnost iskoristi svi. Takođe, u Požarevcu bi trebalo da se formiraju neka nova odeljenja, poput interne revizije. Situacija je takva da malo ko može da bude siguran da neće ostati bez posla u javnoj službi, čak ni one mlađi koji su u skorije vreme došli do stalnog zaposlenja.

Kako čitav proces racionalizacije broja zaposlenih kasni, javnu upravu u Požarevcu očekuje još jedan talas smanjenja broja zaposlenih tokom 2016.godine. Tada bi javnu službu u Požarevcu trebalo da napusti i do 60 ljudi.

Kako predviđa Zakon, lokalne samouprave do 100.000 stanovnika među kojima je Požarevac bi po okončanju racionalizacije trebalo da imaju 11,5 zaposlenih na 1.000 stanovnika. To znači da bi broj zaposlenih na neodređeno vreme trebalo da se svede na oko 925.

Nema komentara.

Ostavi komentar