Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Budžet grada još veći. Koliko izdvajamo za zdravstvo, sport, kulturu, poljoprivredu...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 12. 2015.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Budžet grada još veći. Koliko izdvajamo za zdravstvo, sport, kulturu, poljoprivredu...

Budžet Požarevca u narednoj godini bi trebalo da bude oko 3,5 milijarde dinara. Gradsko veće je razmatralo predlog sinoć do dva sata noću, saznaje nezvanično Boom 93.

Očekuje se da skupština grada do kraja godine održi još jednu sednicu na kojoj bi trebalo da usvoji budžet za 2016.godinu.

Gradski većinici su predlog utvrđivali juče do kasno u noć. U odnosu na nacrt došlo je do uvećanja predviđenih prihoda u narednoj godini za nešto više od 40 miliona dinara.

Ovaj novac pridodat je u najvećem delu za podsticaje u poljoprivredi i za kostolački sport.

Preneta (neutrošena) sredstva u narednoj godini bi trebalo da iznose oko 1,25 milijarde dinara. Međutim, u veću kažu da je bar 350 miliona dinara novac koji će se utrošiti do kraja godine za investicije koje su u toku.

 Ovo nam je rečeno nezvanično. Od ranije je poznato da su sednice gradskog veća u Požarevcu zatvorene za javnost i da izvršna vlast zvanično ne obaveštava građane o zaključcima i odlukama koje se donose.

Od dodatnih prihoda koji su se pojavili u planu poljoprivredi je dodato 11 miliona, tako da će za programe u ovoj oblasti grad raspolagati sa 109 miliona dinara (3 % budžeta).

Kostolački sport dobija dodatnih 12 miliona i omladinski pogoni u gradu 5 miliona dinara, što je 81 milion dinara za razvoj sporta i omladine (2,3 %).

Zadrvstvo može da računa na još 9 miliona dinara ili ukupno 24,2 miliona, što je 0,7 %.

Kultura je dobila dodatnih 5 miliona. U 2016.godini bi trebalo da ima 269 miliona dinara  ili 7,6 %.

pet

18.12.

2015.

nadimak [neregistrovani] u 13:43

naslov

Dajte bre napravite zatvoreni bazen, nemojte više da nas za..bavate!

Odgovori
pet

18.12.

2015.

Ispod 5 % [neregistrovani] u 10:53

Re:

Ma kakav SPS,oni nece preci cenzus u gradu.Mogu da zaborave i direktorska mesta,a zamenicka!Ako su vama vodje Mica i Gojko koji primaju po 100000 dinara srecno vam bili.

Odgovori
pet

18.12.

2015.

Gogi [neregistrovani] u 01:02

Clan veca

I naprednjaci su odmah jurcali da pozaposljavaju svoje kadrove do kraja godine jer ima para .Bruka.Sramota.MICO-JOVICU OSVESTITE SE,DOKLE IZIGRAVATE BUDALE BRE????SPS UKLJUCITE SE

Odgovori
čet

17.12.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 20:39

ostavke

2,3 % za sport a 7,6 % za kulturu , pa postovani vecnici to je zajedno manje nego sto Jagodina izdvaja za sport ( 10 % ).
Zato ,,Grqad,, Pozarevac nema ni atletsku stazu, ni zatvoreni bazen , ni klizaliste a postojeci sportski objekti se raspadaju od starosti.
Za nasu decu niko ne brine pa vam ja predlazem da svi date ostavke.

Odgovori
čet

17.12.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 17:11

kupovina

bas me zanima sta ce sad da kupe,probajte zelezaru,nesto se muce,mozda cete vi bolje sa njom,na ugled ovih firmi sto ste pokupovali pre neki dan,secer i kobasice na sve strane,ili se spremamo za novo pranje para

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije