Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 03. 2011.

Zainteresovani za povećanje izvoza

Regionalna privredna komora održala je sastanak na kojem su se razmatralo povećanje izvoznih mogućnosti domaćih preduzeća u zemlje jedinstvene carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana.

RPK Požarevac organizovala je danas sastanak između trgovinskih predstavnika pomenutih zemalja, PKS-a i 10-ak preduzeća iz Braničevskog i Podunavskog okruga.

Jedinstvena carinska unija Rusije, Belorusije, Kazahstana je tržište od 170 miliona potencijalnih potrošača, gde je 96 odsto roba pod statusom slobodne trgovine.

Srbija je, u prethodnoj godini, zabeležila rast izvoza u Rusiju od 55 odsto, ali je zabeležila trgovinski deficit od 1,6 milijardi dolara.

Iz Srbije se u RF najviše izvoze podne obloge, tapete, jabuke i šljive.

Rusija trenutno u Srbiji investira oko milijardu evra, kroz ulaganja "Gasproma", "Lukoila" i "Moskovske banke". Naredni korak su ulaganja u mali i srednji biznis.

uto

08.03.

2011.

ROKI [neregistrovani] u 20:09

ZABELA BLUZ

Nekima sa ove slike pre da je mesto u KPD Zabela nego u ovoj uglednoj instituciji.Zbog takvih i njima slicnih ,podrske i blagonaklonog odnosa pzarevackih kvazipoliticara demokratskog bloka od 5.Oktobra na ovamo nije se moglo nista bolje ni ocekivati.Nego pitajte Gradonacelnika sta bi sa radom komisije koju je osnovao u cilju preispitivanja privatizacije pozarevackih preuzeca,zasta postoji i odluka GRADSKOG VECA.

Odgovori
uto

08.03.

2011.

srbivoje [neregistrovani] u 00:38

cifre sve govore

Srbija je, u prethodnoj godini, zabeležila rast izvoza u Rusiju od 55 odsto, ali je zabeležila trgovinski deficit od 1,6 milijardi dolara. Ko razume cifre - shvatice. A ko je ovaj covek sa brkovima?...
To je onaj sto se proslavio u MIP-u, pa ce sad da izvozi Lukasenku.

Odgovori

Ostavi komentar