Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 03. 2011.

Autor: 1

Bilbordi 60 odsto jeftiniji

Grad je odlučio da za 60 odsto umanji cene zakupa javne površine vlasnicima bilborda u Požarevcu. Podsećamo da je pre samo tri meseca odlukom koju je potvrdila skupština cena bilborda uvećana i do osam puta.

Lokalna vlast kao da je tek nedavno postala svesna teške ekonomske situacije. U obrazloženju predloga odluke koja će se naći pred odbornicima u četvrtak, navodi se da je namera da se umanjenjem izađe u susret građanima zbog porasta troškova života i uslova na tržištu koji su uzrokovani ekonomskom krizom i smanjenjem privrednog rasta u celini. Takođe se konstatuje da je cilj da se poboljšaju uslovi poslovanja i opstanka malih privrednika u Požarevcu.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da se analizom postojećih cena zakupa došlo do zaključka da je poskupljenje bilo previsoko i da se to pre svega odrazilo na krajnje korisnike koji se reklamiraju preko ovog medija. 29.000 dinara u prvoj zoni je previsoka cena, navodi gradonačelnik.

Prilikom donošenja prethodne odluke predlagač Direkcija za izgradnju rukovodila se isključivo parametrima na osnovu kojih se cena određuje, a ne i cenom u drugim gradovima Srbije. Takođe, isticalo se da sredstva od zakupa predstavljaju obavezan deo javnih budžetskih prihoda koji služe za dalju izgradnju komunalne infrastrukture i unapređenje opšte komunalne opremljenosti grada. U međuvremenu se pokazalo da je priliv budžetskih sredstava po ovom osnovu manji od očekivanog.

Povezana vest: Višestruko uvećana cena za postavljanje bilborda

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije