Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 03. 2011.

Autor: 2

Istorijski arhiv izlaže u Sloveniji

Istorijski Arhiv Pozarevac postaviće početkom aprila izložbu filmskih plakata u Galeriji Trgovinskog centra u Ptuju, u Sloveniji.

Izložbu pod nazivom „Bioskop od 1941. do 1945" organizuje Zgodovinski arhiv Ptuja, u okviru saradnje koja je dogovorena sporazumom u decembru prošle godine.

Izložba plakata filmova prikazivanih u Beogradu, Požarevcu i drugim gradovima Srbije tokom II Svetskog rata predstavlja deo bogate kulturne baštine, kaže direktor Istorijskog arhiva u Požarevcu Jasmina Nikolić.

"Plakati su odjek stvarnosti i neposredni svedoci dogadjaja o kojima govore. Ovi plakati koje cemo ozložiti u Ptuju zapravo govore o filmovima Nemačke, Mađarske, Švedske i Američke produkcije u navedenom periodu i kao celina ostavljaju snažan utisak o dohadjajima i tokovima u prošlosti. Oni čine deo zbirke plakata koja se čuva u Istorijskom arhivu Požarevac." kaže Nikolić.

Izložba u Ptuju biće otvorena od 5. aprila do 5. maja ove godine.

U skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji Istorijskih arhiva Srbije i Slovenije, istovremeno će Požarevac biti domaćin slovenačke izložbe posvećene obrednim povorkama.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar