Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 03. 2011.

Autor: 1

Premije životnog osiguranja ne mogu da zabrane

Skupština Požarevca narednog četvrtka razmatraće planove i programe javnih preduzeća i ustanova u gradu. Gradonačelnik kaže da ne može da zabrani javnim preduzećima da uplaćuju premije životnog osiguranja.

Prema zaključku gradskog veća od prošle godine, javnim preduzećima nije dozvoljeno da svojim zaposlenima uplaćuju penzijsko osiguranje. Takva mogućnost uskraćena je Direkciji za izgradnju, dok se u programu Toplifikacije za 2011. navodi da troškovi dodatnog životnog  ali i penzionog osiguranja u preduzeću iznose 3,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je od direktora Toplifikacije gradska vlada dobila objašnjenje da je zapravo reč samo o životnom, a ne penzijskom osiguranju, kao i da nema mogućnosti da to zabrani.

Planom i programom JP Toplifikacija u 2011.godini planiraju se investicije od oko 283 miliona dinara. Međutim, prema proceni u izveštaju o poslovanju, skoro 138 miliona dinara od investicija koje nisu završene u 2010. našlo se u programu poslovanja za 2011.

Toplifikacije ima 90 zaposlenih, a na ime zarada i izdataka u prošloj godini u izveštaju koji će se naći pred odbornicima procenjuje se da je isplaćeno ukupno 85,5 miliona dinara.

sub

05.03.

2011.

Duba [neregistrovani] u 22:36

Kolika je provizija?

@ srbivoje

O proviziji najbolje zna da kaže onaj ko je poslove sa osiguravajučim kućama i ugovarao, a to je baš pripadnik onih koji bi trebalo da spremaju stiropor... Ključne reči: Moravka, Zoran, savetnik, neradnik...

Odgovori
sub

05.03.

2011.

srbivoje [neregistrovani] u 17:54

Kolika je provizija?

Kakva bre, osiguranja? Tomo spremi taj stiropor sto vise!
Budzet grada je 3 milijarde, a potrosili ste manje od dve. Pola javnih preduzeca nije sprovelo tendere za 2010, a hoce da uplacuju premije osiguranja! Pogledajte samo sta radi Toplifikacija, Direkcija? Kako ih nije sramota! Daju pare na kamatu, jer nisu potrosene, a ulice su nam da polomis kola! Svaki dan mi neki deo otpadne sa kola! Kad krenes za Kostolac imas osecaj ko da ides putem za Viminacijum koji je star 1000 godina. A kod zeleznicke stanice se pre neki dan izvrnuo covek sa automobilom. Sve rupa do rupe i vi bi da placate zivotno osiguranje i to u bivse firme gde je radio gradonacelnik!

Odgovori
sub

05.03.

2011.

Radnik Parking servisa [neregistrovani] u 15:21

ko umije njemu dvije

Drago mi je što u kriznim vremenima naš gradonačelnik podržava da nam preduzeća plate i dodatno životno osiguranje. Mislim da je to dobra i fer ideja, a predlaažem da se osiguramo ili kod Dunava ili u Delta Generali.

Odgovori
sub

05.03.

2011.

Sindikalac [neregistrovani] u 12:58

Zivotno osiguranje za sve

Bravo gradonacelnice vidi se da duh bankara, direktora osiguravajuceg zavoda, (i zakupodavca lokala osiguravajucem drustvu) jos zivi u tebi ! Pozivamo sve radnike i sve sindikate u javnim preduzecima i ustanovama, zdravstvu i prosveti da odmah zatraze uvodjenje dodatnog zivotnog osiguranja ! Ukoliko ne bude novca nek se izdvoji iz budzeta !

Odgovori

Ostavi komentar