Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 03. 2011.

Autor: 1

Grad uvodi geografski informacioni sistem

Požarevcu su odobrena sredstva za uvođenje Geografskog informacionog sistema koji bi gradu trebalo da omogući efikasnije gazdovanje zemljištem i objektima, a građanima značajno pojednostavi procedure.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo odobrilo je gradu Požarevcu oko 4,9 miliona dinara za uvođenje GIS-a, a iz budžeta će biti izdvojeno preko 2 miliona dinara.

Zamenica gradonačelnika Vukica Vasić kaže da realizacija projekta omogućava dalje plansko uređenje teritorije Grada putem domaćinskog gazdovanja zemljištem  i objektima

Važnost uvođenja ovog sistema ogleda se i u lakšem radu gradskih službi prilikom izdavanja dokumenata a moći će da ga koriste sve  institucije i zainteresovani građani.

Značaj za građane objašnjava Miodrag Obradović iz Vodovoda i kanalizacije koje uvodi Geografsko informacioni sistem.

"Bićete u prilici da pristupute internet strani i pogledate deo grada ili vašu ulicu, da se informišete o rasporedu instalicija, mogućnosti priključka. Na zahtev ćete moći da dobijete uslove za gradnju. Jednim klikom miša dobićete dokument u Vodovodu koji će vam dati uslove za priključak na vodovodnu mrežu".

GIS, koji predstavlja sistem upravljanja prostornim podacima, obezbediće kompletnu bazu podataka iz ove oblasti  koji će biti od izuzetne važnosti  za dalji razvoj grada Požarevca.

sre

02.03.

2011.

Dragan Z [neregistrovani] u 00:48

ponovo obmanjuju narod

Smesno i strasno. Da li ce i kad ce ova vlast da je tako nazovemo, otvoriti jedno novo radno mesto, a da nije u nekoj od drzavnih institucija, normalno, po partijskoj liniji, da li ce i kad ce dovesti nekog investitora da otvori neka nova radna mesta u privredi. Sve sto rade je smesno i tuzno. Toliko godina su na vlasti, ni jednog ozbiljnog investitora nisu doveli, samo nas lazu, tj sebe lazu, sta ce i kako ce na sledecim izborima, ni bog im ne moze pomoci.

Odgovori

Ostavi komentar