Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 02. 2011.

Autor: 1

Ostalo neutrošeno 700 miliona dinara

Grad je krajem prošle godine planirao investicije u 2011. na preko 850 miliona dinara ili 40 odsto budžeta. Gradonačelnik je tada rekao da je to na nivou gradova u EU i većih gradskih centara u Srbiji. Međutim, zabrinjava što je istoj lokalnoj samoupravi u prošloj godini ostalo blizu 700 miliona dinara namenjenih za investicije.

Na računu budžeta 31.decembra našlo se neutrošenih 693 miliona, od čega su 600 miliona sredstva za investicije Fonda za zaštitu životne sredine. Razlog su zakonske procedure koje moraju da se poštuju, rekla je zamenica gradonačelnika Vukica Vasić koja je deo odgovornosti prebacila i na Direkciju za izgradnju.

Prihodi u budžetu rebalansom trebalo bi da se uvećaju za preko 800 miliona dinara. Najveći deo čine neutrošena sredstva iz prošle godine, 32 miliona od povećanja transfera od republike i 106 miliona novih kreditnih zaduženja.

Pored postojećih rashoda, u predlog budžeta koji će razmatrati odbornici na narednoj sednici skupštine ugrađeni su novi zahtevi vredni više od 80 miliona dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar