Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 02. 2011.

Autor: 1

Grad najavljuje borbu protiv ambrozije

Svake godine koncentracija polena ambrozije u vazduhu u Požarevcu poveća se za četvrtinu. Gradonačelnik najavljuje borbu protiv ambrozije i kaže da će oni koji ne uništavaju ambroziju u svojim dvorištima i njivama biti kažnjavani.

Miodrag Milosavljević navodi da je formiran štab, donete mere i određeno 3 miliona za suzbijanje korova. Pola novca ide Požarevcu, 700 hiljada Kostolcu, a oko 900 hiljada biće utrošeno za propagandu.

Gradonačelnik kaže da će građani biti u obavezi da uništavaju ambroziju u svojim dvorištima i posedima. Ko to ne uradi biće kažnjen. Ostale površine odgovornost su grada.

U Požarevcu su prošle godine u čak 64 dana zabeležene visoke vrednosti polena alergenih biljaka u vazduhu. Visoke vrednosti ambrozije registrovane su tokom 25 dana. Polen ambrozije odgovoran za alergije kod 10 odsto staniovništva u konstantnom je porastu iz godine u godinu.

Štab za borbu protiv ambrozije sutra će u Centru za kulturu u 11 sati održati tribinu o štetnosti ambrozije. Organizatori kažu da je cilj da se podigne svest i motiviše stanovništvo za aktivniju ulogu u uništavanju ove alergene biljke.

pon

28.02.

2011.

SIMA [neregistrovani] u 20:43

Samo ambrozija?

Uz svesrdno uvažavanje odluke o borbi protiv ambrozije, napomenuo bih da treba povesti i akciju o uredjenju privatnih poseda bilo da se radi o nastanjenim ili nenastanjenim površinama. Naime novoproklamovani grad nam Požarevac više liči na učmalu i opustošenu sredinu južne Srbije bez stanovništva. Mnogobrojni plačevi koji čekaju bolja vremena kako bi postali nečije okućnice godinama zvrje zakorovljeni i pusti. Isti su prepuni kako ambrozije tako i raznoraznog drugog rastinja i zverinja. Pa gospodo gradski oci vreme je da komunalna policija malo zasuče rukave.

Odgovori

Ostavi komentar