Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 04. 2015.

Autor: M. Vajner Izvor: Boom93

Gimnazijalci iz Janjine u poseti Požarevcu

Učenici Gimnazije iz grčkog grada Janjina posetili su OŠ „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu, gde su imali priliku da se upoznaju sa vršnjacima.

U pratnji svojih profesora, oko 50-ak đaka je, nakon upoznavanja sa radom škole-domaćina, obišlo Narodni muzej u Požarevcu, kao i zgradu Načelstva, gde su ih dočekali predstavnici lokalne samouprave.

Goran Seger, direktor OŠ „Kralj Aleksandar I“, je poželevši dobrodošlicu i prijatan boravak, upoznao goste sa istorijatom škole, koju pohađa 1.030 učenika, 36 odeljenja u kojima su raspoređeni učenici od 1. do 8. razreda, što je naspram broja učenika koji pohađaju Gimnaziju u Janjini, itetako impozantna brojka, jer je u Grčkoj sistem školstva posve drugačiji od našeg. U Janjini ima 50 škola, sa po 30 do 70 učenika.

Direktorka janjinske Gimnazije je, zahvaljujući se na gostoprimstvu, pozvala učenike i nastavnike OŠ „Kralj Aleksanadar I“, da bi joj bila čast da janjiski gimnazijalci budu domaćini požarevačkim osnovcima.

Podsećamo da je Požarevac 1993. godine je doneo odluku o bratimljenju sa  grčkim gradom Janjina. Te godine je zvanična delegacija Požarevca prvi put posetila Janjinu, da bi iduće, 1994. godine, tokom uzvratne posete delegacije Janjine, u Požarevcu bio potpisan Protokol o saradnji Požarevca i Janjine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije