Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 02. 2011.

Autor: 1

U štrajku većina škola u regionu

Većina škola u regionu nalaži se u zakonskom štrajku. Sve škole u Požarevcu osim osnovne u Bradarcu su u štrajku, a individualna odluka direktora je da li će se zvono oglašavati nakon pola sata ili 45 minuta.

Od 94 škola u Braničevskom i Podunavskom okrugu u štrajku nisu 42, izjavila je danas načelnica Školske uprave u Požarevcu Vesna Zdravković.

Požarevačke škole rad su obustavile samo 28.januara i ne bi trebalo da bude većih problema oko nadoknade izgubljene nastave. Medjutim, nekoliko škola u regionu je obustavu produžilo, a sve su bile u obavezi da do kraja prethodne nedelje dostave predloge na koji način nadoknaditi časove, navodi Zdravković.

Predlozi su svedeni na nekoliko varijanti koje predviđaju radne subote, dodatnu nastavu ili  sažimanje gradiva i prosleđeni su ministarstvu, kaže načelnica školske uprave.

Nova runda razgovora tri reprezentativna sindikata sa predstavnicima vlade treba da bude održana danas.

Tri sindikata, nezadovoljna ranijim protokolom, tražila su povećanje zarada kroz korekciju koeficijenata od majske i oktobarske plate za po pet odsto, usklađivanje zarada sa indeksom potrošačkih cena, izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i izmenu Posebnog kolektivnog ugovora za osnovne i srednje škole i domove učenika.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti Srbije, traže povećanje zarada zaposlenima u prosveti za oko 20 odsto do kraja godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar