Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 02. 2011.

Autor: 2

Milivojev stap i sesir

Danas u Požarevcu počinju sedme amaterske glumačke svečanosti "Milivojev štap i šešir" u okviru kojih će publika imati priliku da vidi 5 najboljih predstava postavljenih u proteklih godinu dana na amaterskim scenama širom Srbije.

Festival će otvoriti "Teratar 5" iz Beograda predstavom "Paklena pomorandža" po romanu Entonija Bardžisa. Ova predstava je već nagradjivana, kaže zamenik direktora Centra za kulturu Bojan Gačević.

"Na festivalu u Trebinju predstava je proglašena za najbolje ostvarenje u celini, a Zlatnu masku je dobio najbolji glumac festivala Marko Ristivojević koji igra u ovoj predstavi." kaže Gačević.

U okviru festivala predstaviće se i amatersko pozorište iz Loznice predstavom "Čudo u Šarganu", pozorište iz Rače izvešće delo pod nazivom "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", amatere iz Prokuplja videćemo u izvodjenju "Generalne probe samoubistva", a takmičarski deo zarvoriće pošarevačko pozorište "Milivoje Živanović" predstavom "Poziv na pogubljenje" koja je imala premijeru prošle nedelje.

Svake večeri festivala biće izabran najbolji glumac koji će dobiti repliku štapa, a medju najboljima će jedan dobiti i repliku šešira Milivoja Živanovića.

Na zatvarnju festivala nastupiće Dramski studio Maska iz Starog Sela predstavom "Čas" koja je prošlog meseca pobedila na smotri "Živka Matić".

Cena pojedinačne karte za predstave u okviru festivala je 300 dinara.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar