Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 10. 2010.

Rešiti odvodjenje otpadnih i površinskih voda

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je namera grada da se u naredne dve godine reši odvojenje voda koje se slivaju sa gradskog brda i nastavi proširenje fekalne kanalizacije izgradnjom zapadnog i kolektora u ulici Knez Milošev venac.

Do kraja nedelje trebalo bi da počne izgradnja fekalnog kolektora u ulici Knez Milošev venac, za šta je predvidjeno 18 miliona dinara.  

Gradonačelnik kaže da grad naredne godine namerava da počne ressavanje problema odvodjenja atmosferskih voda izgradnjom kišnog kolektora u MZ Braća Vujović.

Milosavljevic  navodi da bi takva investicija koštala više od 100 miliona dinara i da će Požarevac za sredstva konkurisati kod NIP-a i drugih finansijskih institucija.  Grad ima velikih problema sa odvodjenjem površinskih voda i neophodno je da se pokrene projekat koji je na čekanju već dve decenije, kaže on.

"Iz tog razloga ćemo sigurno sledeće godine konkurisati kod NIP-a i kod drugih institucija, kako bismo tu veliku investicju započeli. To je investicija od otprilike 110 miliona dinara. Na taj način bi bilo rešeno pitanje svih atmosferskih voda, koje se pojavljuju u gradu Požarevcu, počev od Čačalice gde se sliva voda prema gradu, Mesnoj zajednici Braća Vujović, Parku, Ćebi i prema Burjanu. U svakom slučaju ta investicija mora da se pokrene. Taj projekat je star možda 15-20 godina i ne znam zašto nikad niko nije hteo da krene sa tim projektom. Verujte mi, ja sam odlučan da to moramo da uradimo", kazao je gradonačelnik.

Milosavljević je dodao da se priprema dokumentacija i za izgradnju zapadnog fekalnog kolektora kojim bi se rešile otpadne vode u Zabeli i Burjanu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije