Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 06. 2014.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom93

"Svi smo deo istorije"

Povodom Medjunarodnog dana arhiva, Istorijski arhiv Požarevac u ponedeljak, 9. juna otvara svoje arhivske depoe i organizuje manifestaciju „Dan otvorenih vrata arhiva 2014.“ pod sloganom „Svi smo deo istorije“.

Organizovanjem ovakve manifestacije gradjanstvo i školska omladina se neposredno upoznaju sa poslovima koje obavlja Arhiv u smislu čuvanja i smeštaja arhivske gradje, u cilju informisanja i podsticanja interesovanja, pre svih, školske omladine za arhivsku gradju i način na koji se ona čuva (mikrofilm, digitalna kopija), kao i za metodologiju rada u arhivima i načine prikupljanja arhivske gradje.

Vrata Depoa Istorijskog arhiva u objektu „Stara kasarna – Paviljon 4“ biće otvorena za posetioce od 10 sati. Nakon prezentacije o Arhivu i zadacima Arhiva „Svi smo deo istorije“, arhivistkinje Slobodanke Cvetković, posetioci će biti u prilici da krenu u obilazak postavki i arhivskih depoa Istorijskog arhiva Požarevac, razgledanje arhivskih dokumenata, fotografija, najstarijih knjiga, novina, plakata, mikrofilmova, digitalnih zapisa.

Istorijski arhiv Požarevac je prošle godine prvi put otvorio svoja vrata gradjanima i omogućio im da se upoznaju sa arhivskim fondovima Braničevskog okruga.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije