Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 03. 2014.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom93, RPK Požarevac

Na pijacama samo registrovani prodavci

Regionalna privredna komora Požarevac je organizovala sastanak sa predstavnicima pijačnih uprava i registrovanih pijačnih prodavaca, kako bi ih upoznala sa novim merama koje planira da sprovede Sektor tržišne inspekcije u narednom periodu, a u cilju suzbijanja pojavnih oblika i uzroka sive ekonomije.

“Ono što je novo u odnosu na prethodni zakon je obaveza pijačnih prodavaca da budu registrovani u APR, da poseduju dokaze o poreklu robe, da je roba bezbedna tj. da se mora posedovati dokaz o ispunjenosti uslova o bezbednosti hrane”, rekao je načelnik Sektora tržišne inspekcije Goran Macura, dodajući da kazne za neregistrovane pijačare izriče sud i one se kreću od 50 do 150 hiljada dinara.

Sastanak, na kojem su predstavnici pijačnih uprava I pijačnih prodavaca upoznati sa aktivnostima i zakonskim obavezama u delu nadležnosti tržišne inspekcije, organizovan je na inicijativu Privredne komore Srbije – Medjuresorne Radne Grupe za sivu ekonomiju, Udruženja za trgovinu  i Udruženja za komunalnu delatnost a u saradnji sa Sektorom tržišne inspekcije Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

pet

21.03.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 19:19

Strašno

Da li ste vi, ljudi, normalni????
I tako je gnusna konkurencija GMO nakupaca proterala ono malo proizvođača normalne (koliko-toliko) prirodne hrane a sad ih potpuno proterajte.
Zar ne bi bilo brže i ekonomičnije da nas odmah sve spalite u nekoj jami pa će i država uštedeti neku paru na lečenje zatrovanih samrtnika.
Ah, da, zaboravih da je i lečenje dostupno samo onima koji imaju podeblji džep....

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije