Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

28. 01. 2011.

Od ponedeljka skraćeni časovi

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika koja ima najviše članova u Požarevcu doneli su odluku da od ponedeljka u školama nastava bude skraćena na 30 minuta.

U požarevačkim školama danas samo pojedini nastavnici i profesori održavaju nastavu, tvrde u Uniji sindikata prosvetnih radnika. Na ulaznim vratima većine škola istanut je natpis "ŠTRAJK".

Ukoliko direktori škola budu insistirali da se nastava održava u punom obimu, u utorak će nastava ponovo biti obustavljena, kaže Miloš Mijatović iz unije.

On navodi da je takva odluka doneta jer su kolektivi podeljeni po pitanju načina izražavanja protesta.

Nikako nije moguće organizovati štrajk na ovaj i onaj način. Ljudi su u finansijskim problemima i plaše se upozorenja da će plate biti umanjene. Preovlađuje mišljenje i večina kolektiva je da se pređe u zakonski oblik štrajka.

Prema podacima Ministarsva prosvete, 440 škola potpuno je obustavilo nastavu, dok u Uniji sindikata prosvetnih radnika kažu da u 654 škole nema nastave. Zahtevi prosvetara nerealni za budžetske mogućnosti Srbije, rekla je danas ministarka finansija Diana Dragutinović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije