Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2014.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom93

Obuka za prvu grupu radnika PKC-a

Prva grupa od 20 radnika kompanije PKC Srbija otputovala je tokom vikenda u Poljsku, gde će biti osposobljeni za rad u novoj smederevskoj fabrici

"Obuka traje od 3 do 8 nedelja, a fabrika u Smederevu bi trebalo početkom marta da počne sa radom", rekla je na ispraćaju radnika gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović.

Ona je dodala da će u ovoj fabrici do kraja godine biti zaposleno 500 radnika, a obaveza lokalne samouprave je da do kraja godine završi i halu za potrebe proizvodnje ove fabrike, nakon čega će biti uposleno još oko 1.000 radnika.

Podsećamo, finska kompanija PKC, koja se bavi proizvodnjom kablova u auto-industriji, osnovala je 29. oktobra 2013. godine srpsku firmu sa sedištem u Smederevu.

Memorandum o razumevanju potpisan je 18. oktobra 2013. godine i tom prilikom je saopšteno da PKC  ima za cilj da započne proizvodnju u Smederevu u već postojećem iznajmljenom proizvodnom pogonu početkom 2014. godine, a da zatim proizvodnju nastavi u većem iznajmljenom proizvodnom pogonu do kraja 2014. godine.

Planirana je investicija kompanije od oko 8 miliona evra u osnovna sredstva do kraja 2016. godine, dok je, u istom periodu, planirano da kompanija zaposli ukupno oko 1.500 radnika.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije