Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2014.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Počeli radovi na prenameni „porodilišta“

U Opštoj bolnici u Požarevcu počeli su radovi na prenameni „nove“ bolničke zgrade. Tender je okončan, a za izvođača je izabrano preduzeće Jugogradnja iz Beograda.

Izgradnja nesuđenog porodilišta na 9.000 kvadrata stopirana je 2000. godine.

U prvoj fazi realizacije projekta predviđeno je da se urede suteren I prizemlje. U prizemlju će se nalaziti Urgentno prijemno odeljenje za hitne slučajeve kao i hirurško, ortopedsko i ginekološko odeljenje.

Suteren je namenjen za patologiju. Porodilište je planirano u drugoj fazi.

Evropska unija je preko programa prekogranične saradnje Požarevca i rumunske Rešice „Zdravlje bez granica opredelila sredstva koja će se utrošiti u prvoj fazi radova, koja će obuhvatiti adaptaciju i uređenje suturena i prizemlja.

Ugovor o partnerstvu potpisan je krajem 2012, na ukupan iznos od 2,17 miliona evra. Od toga, Požarevac je dobio 1,27 miliona, a Rešica preostali deo. Takođe, za novu bolničku zgradu i Grad Požarevac je u budžetu izdvojio 65 miliona dinara. Ministarstvo zdravlja je odvojilo oko 5 miliona dinara.

Direktor bolnice, Srećko Bosić kaže da je ovo najznačajnija i jedna od najvećih investicija koja se realizuje iz fondova EU.  

Nakon prve, planira se i druga faza radova, koja će obuhvatiti uređenje prvog, drugog i trećeg sprata. Na prvom spratu biće smešteni ginekologija i porodilište, na drugom hirurgija sa urologijom, a na trećem centralni hirurški blok sa osam operacionih sala. Za ove radove još uvek je potrebno obezbediti oko 2,5 miliona evra, zbog čega je nužna pomoć donatora.

Zamišenja kao porodilište, nova bolnička zgrada koja je važila za marketinški projekat porodice Slobodana Miloševića počela je da se gradi pre skoro 16 godina,  ali su svi radovi zamrli 2000. godine.

Za preglomazno porodilište na četiri nivoa i površinom od oko 9.000 kvadrata niko nije bio zainteresovan dok nije izvršena prenamena prostora i pokrenuta inicijativa na lokalnom nivou da se zgrada konačno završi.  

uto

18.02.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 22:58

opet iz pocetka

treba li dati odlikovanje pozarevackoj vlasti, opstinarima i direktoru bolnice! pa za ove dve godine su sa postojecim param vec mogli da osposobe deo bolnice da se vidi da je nesto uradjeno a onda bi se vec nasle pare i za ostalo da bi se osposobila zgrada za koriscenje. ali svaka vlast ima i uzima svoju mast pa ce proci jos dve godine pa ce opet pisati o istoj stvari i opet zapocinjati sve iz pocetka. alal vera

Odgovori
sre

12.02.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:38

Radovi

Završetak radova planira se za 2222 godinu - cirka!!!!!

Odgovori
uto

11.02.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:07

korupcija cveta idalje

isto vazi i za izgradnju toplovodne mreze u pozarevcu koostolcu i ostalim selima.milioni se godinama odlivase u dzepove firmi sa strane dok menadzment toplifikacije poseduje stanove po beogradu kupljene parama izvodjaca to jest nasim parama i parama epsa iz eko fonda.

Odgovori
pon

10.02.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 19:54

Već viđeno

Posle sazidana dva vrtića,ponovo ista firma dobila tender i za bolnicu u Požarevcu???Slučajnost ili ne?Da li je moguće da ne postoji firma u Požarevcu koja može izvesti bilo koju vrstu ozbiljnijih radova i da Pdv ostane u našem budžetu.Pitanja za razmišljanje našim gradskim čelnicima...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije