Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 01. 2011.

Izvor: B92

Ponovo neuspela prodaja FK Smederevo

Do sada više puta oglašavana prodaja Fudbalskog kluba Smederevo i stadiona tog srpskog superligaša ponovo je bila neuspešna.

Komisiji za izbor najboljeg ponuđača ponovo nije stigla nijedna ponuda za prodaju stadiona i udela u klubu.

Otvaranje ponuda po oglasu Trgovinskog suda u Beogradu povodom prodaje stadiona i FK Smederevo obavljeno je u utorak, kada je Komisija za izbor najboljeg ponuđača konstatovala da ni ovog puta nije bilo zainteresovanih kupaca.

Trgovinski sud u Beogradu objavio je u decembru najnoviju prodaju stečajne mase "Sartid a.d.", a potencijalnim kupcima je ponuđen stadion i udeo u FK Smederevo.

Procenjena vrednost stadiona je 800 miliona dinara, dok je suma za udeo u Akcionarskom društvu za trgovinu i sportske delatnosti FK Smederevo utvrđena na 500 miliona dinara, kao i kod oglasa iz 2008. godine. Cena je korigovana 2007. godine, a do tada je iznosila 1,9 milijardi dinara.

U Sartidu u stečaju kažu da je prodaja javnim nadmetanjem, sa utvrđenom početnom cenom, jedini način koji su koristili i za svu drugu imovinu i objekte, i da tek ukoliko ni sada ne bude zainteresovanih, kao što ih nije bilo, može da se razmišlja o neposrednoj pogodbi. Na predlog stečajnog upravnika, eventualnu saglasnost o korigovanoj ceni daje Privredni sud u Beogradu.

Nema komentara.

Ostavi komentar