Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 01. 2014.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Arsić: Utvrditi motive štrajka u RIO

Zaposleni u RIO Kostolac od subote su u štrajk i zahtevaju smenu novopostavljenog predsednika skupštine preduzeća Miroslava Živojinovića. Dok oni tvrde da ovaj vid protesta nije politički motivisan, poslanik SNS-A Veroljub Arsić smatra suprotino i traži da se utvrdi tačan razlog pokretanja štrajka.

Štrajkački odbor zvanično je saopštio da je štrajk zaposlenih pokrenut zbog imenovanja Miroslava Živojinovića za predsednika Skupštine PD „RIO“, kao i da je jedini zahtev štrajkača da vlada povuče odluku o njegovom imenovanju.

Zaposleni u štrajku smatraju da je imenovanje Živojinovića u suprotnosti sa zakonom i da je on u sukobu interesa jer je tužio firmu RIO u kojoj je dobio otkaz.

Oni takođe tvrde da su se u više navrata do sada obraćali vladi i nadležnim ministarstvima i SNS čiji je Živojinović član, ali da nisu dobili odgovor.

Kako je Boom 93 rekao poslanik naprednjaka Veroljub Arsić, potrebno je utvrditi stvarne motive za pokretanje štrajka.

Arsić nam je rekao kako smatra da iza štrajka stoji direktor PD „RIO“ Nataša Savić koja je Živojinoviću otkazala ugovor o radu.

On je dodao da nema govora o tome da je Živojinović u sukobu interesa imenovanjem za predsednika skupštine privrednog društva.

„Skupština usvaja izveštaje o planovima i programima, kao i finansijske izveštaje o poslovanju preduzeća. S tim u vezi ne vidim kako bi Živojinović kao jedan član skupštine mogao da utiče na postupak koji se vodi“, zaključio je Arsić.

uto

21.01.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 21:30

uticaj

Tačno je da on sam ne može mnogo da utiče. Ali, druže Veroljube, postavićete vi napredni još nekoga. Pobegao iz lude kuće a sad se vraća - da pokaže šta je vlast...

Odgovori
pon

20.01.

2014.

g6h8 [neregistrovani] u 21:43

sns-ne

samo sns moze da misli kako je bitan jedan covek iznad volje vecine radnika...pa cemu to guranje jednog coveka kad ga niko nece, kad je jasno da smo hoce svoju sujetu da zadovolji. eto mu direktorsko mesto u jkp malo crnice, i nek se mane ria.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije