Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 01. 2014.

Autor: K.Tričković Izvor: Boom93

Radnici Želvoza blokirali autobusku stanicu

Radnici Želvoza danas su najavili radikalizaciju protesta u Smederevu, blokadom glavne autobuske stanice Laste u tom gradu.

Radnici Želvoza iz Smedereva ne odustaju od zahteva da im se ispune obećanja o socijalnom programu. Zaposleni u Želvozu, koji se od srede, u znak protesta, nalaze u zgradi opštine Smederevo, započeli su blokadu Lastine stanice u podne, da bi se u 14 sati vratili u zgradu opštine.

“Radikalizacija će uključiti i članove porodica radnika”, kaže za Boom93 Saša Milovanović, predsednik Sindikalno radničkog pokreta “ Želvoza“.

Na pitanje kakve su bile reakcije gradjana zbog blokade autobuske stanice, Milovanović kaže da sugradjani podržavaju  njihov protest jer su upoznati sa problemima koje već duže vreme imaju zaposleni ovom, jednom od najstarijih srpskih preduzeća za remont šinskih vozila.

"Na ovaj korak radikalizacije su se odlučili nakon svih dosadašnjih neuspelih pokušaja da stupe u kontakt sa predstavnicima države i odgovornim ljudima iz Ministarstva privrede, koji su odbili da im se direktno obrate, već su to učinili dopisom, iako je bilo najava da će im se obratiti državni sekretar tog ministarstva Radojko Srbljanović", navodi se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Kako navodi "Sloga", u dopisu na memorandumu Ministarstva privrede, bez pečata i potpisa, radnicima je juče objašnjeno da je odgovornost za neispunjavanje dosadašnjih dogovorenih obaveza isključivo na rukovodstvu fabrike, koje nije uradilo potrebne radnje po preporuci tog ministarstva.

Radnici su danas uputili dopis prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću sa zahtevom da primi petočlanu delegaciju predstavnika radnika sindikata Želvoza.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije