Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 01. 2011.

U 2011. bez bioskopa u Požarevcu

U Požarevcu ne postoji nijedan bioskop. U Centru za kulturu ne planiraju da ožive projekcije. Problemi su, kažu, distributeri, nezainteresovanost publike i nedostatak operatera.

Tržište u Srbiji je neuređeno, filmovi se vrlo brzo pojavljuju kao DVD izdanja u slobodnoj prodaji, a dodatan problem predstavlja to što distributeri od prošle godine pored podele dobiti od projekcija zahtevuju plaćanje fiksne naknade za emitovanje nekog filma, kaže zamenik direktora Centra za kulturu Bojan Gačević.

„Ako uzmete film morate da platite 3.000 dinara. Kasnije, ako imate veću posećenost, delite dobit. Do prošle godine nije bilo tako. Videli smo da imamo posećenost kada su u pitanju domaći filmovi. Kada se prikazuje strani film, makar bio i blockbuster, nema gledalaca".

Pored nezainteresovanosti publike, dodatni problem je što Centar za kulturu nema dovoljno operatera da bi bioskop nesmetano funkcionisao.

„Dva naša kinooperatera su umrla, a jedan je otišao u penziju. Ostao je samo jedan. Ako zakažemo projekciju i platimo filmove, a on se razboli, propala je projekcija i novac. Takođe, publika je izneverena".

Gačević navodi da je nedavno razmatrana mogućnost kupovine uređaja za emitovanje filmova u 3D tehnologiji kojih je sve više na tržištu, ali da se investicija od oko 20.000 evra pokazala preskupom.

sre

09.02.

2011.

Milos Denic [neregistrovani] u 11:54

NEMORAL

Ko koga ovde zavitlava?
Za neupucene, ja sam organizator filma 2007/2008 kojeg su i bukvalno sutnuli jer je pokazao da bioskop itekako moze da radi. Od istih distributera koje pominju imam priznanja za pokazane rezultate i doprinos filmu a nikakve garancije nisu bile potrebne. Neposredno pred SUTIRANJE, valjda na osnovu rezultata izabran sam za predsednika skupstine prikazivaca Srbije.
Odgovorno tvrdim da ukoliko su to zaista izjave Bojana Gacevica, isti ima problem sa istinom i moralom.
Ma kakvi umrli kinooperateri, ako su umrli uposle se drugi...ili...mozda kad nekome daju otpremninu istog racunaju kao umrlo lice.
Isti taj Gacevic dobro zna da sam sklonjen sa mesta organizatora filma upravo zbog odlicnih rezultata rada.
Neka gospodin odgovori na pitanje, zasto se bojkotuje moj projekat decijeg filmskog festivala sa kojim je upoznat a ima ga i gradonacelnik Pozarevca.
Evo, javno pozivam gospodina Gacevica ili direktora CZK i bilo koju TV ili radio stanicu da organizuju suceljavanje argumenata.
Citam tekst i ne mogu da verujem koliko nemorala moze biti sadrzano u samo nekoliko redova.
SRAM GA BILO!..zbog nestrucne izjave pre svega i izrecenih poluistina i neistina.
Upuceni ce se setiti i mog strajka gladju sa temom bioskop.
Milos Denic

Odgovori
pet

21.01.

2011.

CakumPakum [neregistrovani] u 03:50

Bi(j)oskop

Odakle poceti... Poslednji put kada sam odgledao film u nasem nazovi bioskopu iscepao sam farmerke na sraf koji je strcao iz sedista. Zvuk je bio toliko ocajan da pola dijaloga nisam ni cuo (sto je najogre bio je film Sveti Georgije ubiva azdahu). I ovo nije nikakva sala niti bilo sta takvo, vec ziva istina. Drugo, o kojim Blockbusterima se prica??? Onima koji dodju u nas biosop 2 meseca posle Beograda? Osim nekih revija litvanskog i finskog filma (?!)... Pa pre cu da ulozim u benzin+kartu i odem do Beograda da gledam film u 3d tehnologiji u "state of art" bioskopu, nego da pocepam ponovo pantalone na neki zardjali sraf.

Odgovori
čet

20.01.

2011.

Srbivoje [neregistrovani] u 19:42

Decko koji obecava

Kada posle silnih objasnjenja zasto sve bioskopa nema u Pozarevcu (skupi filmovi = 3,000 din./umrli kino operateri/piraterija i internet, razboljevanje strucnog lica), kaze da se razmisljalo o nabavci 3D tehnologije onda coveku ozbiljno treba pomoci. Mi gradjani Pozarevca imamo veliki problem za strucnu analizu. A, sta cemo ako umre i direktor? Da li to znaci da treba da ugasimo i Centar za kulturu? Da li ako rikne predsednik UO LJKI, treba da ukinemo manifestaciju.
Naravno, ne daj boze! Ljudima zelim dobro zdravlje! Nije to resavanje problema gospodine Gacevicu! Montevideo je vec gledalo 300,000 ljudi, Sisanje nesto manje, Avatar toliko. Oduvek sam se pitao zasto ovakav rezon nasi politicari nemaju u sportu? Gacevica hitno da prekomandujete u Mladi Radnik zaveo bi red dok trepnes.

Odgovori

Ostavi komentar