Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 01. 2011.

Subvencije za pokretanje sopstvenog posla

Nezaposleni koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje duže od mesec dana mogu konkurisati za dobijanje subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa.

Subvencija  se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 160 hiljada dinara, a ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u obavljanju novoregistrovane delatnosti, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za ostvarivanje prava na subvenciju.

Subvencija se ne može dobiti za obavljanje delatnosti poljoprivrednog gazdinstva, udruženja gradjana,  trgovine, taksi prevoza i dr. Konkurs je otvoren juče I trajaće do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namenu.

Inače, broj nezaposlenih ljudi u Srbiji je dostigao svoj istorijski maksimum. Prema podacima Republičkog zavoda za razvoj u Srbiji je nezaposleno više od milion ljudi. Kod Nacionalne službe za zapošljavanje evidentirano je oko 700 hiljada građana koji treže posao, u Braničevskom okrugu ima gotovo 10.000 lica na evidenciji NSZ, dok je aktivnih nezaposlenih samo u filijali u Požarevcu preko 6000.

pet

21.01.

2011.

CakumPakum [neregistrovani] u 03:53

Sve je to fino...

... dok ne poture na mala vrata da je potrebna hipoteka na nekretninu ili sredstva za rad za ovu subvenciju...

Odgovori

Ostavi komentar