Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 01. 2011.

Prodaja na ulici i van pijace

Komunalna policija u Požarevcu zajedno sa gradskom inspekcijom počela je da uklanja prodavce koji nelegalno prodaju robu van pijaca na lučičkom putu i u Šumadijskoj ulici.

Načelnik Komunalne policije Nebojša Lukić kaže da će u narednom periodu komunalni policajci obilaziti i druge lokacije gde se prodaja vrši na trotoarima van pijačnog kruga.

"To je prodaja sitne robe, prehrambenih proizvoda, ogreva. Reakciju komunalne policije trebalo bi očekivati i u drugim delovima grada. Međutim zbog broja policajaca i procesa opremanja koji će u dogledno vreme biti okončan ne možemo brzo i istovremeno da delujemo na svim lokacijama".

Na Pionirskom trgu utisak je da više robe ima na trotoarima nego na pijačnim tezgama. Prodavci na trotoarima koji robu pretežno prodaju iz prikolica kažu da prodaju vrše bez smetnji i da im Pijačna uprava naplaćuje zakup javne površine.

-Prodajem papriku i krompir. Naplaćuju mi 150 dinara.

-Ja i majka prodajemo jaja. Naplaćuju mi pijačari svakog dana.

-Prodavao sam kupus celog leta. Cena je 100 dinara. Dobijete i fiskalni račun.

U Pijačnoj upravi potvrdjuju da se prodavcima izdaju fiskalni računi za zauzeće površine. Takvih prodavaca bilo bi i bez naplate, a postoje nadležne službe koje bi trebalo da vode računa o tome gde je prodaja dozvoljena, kažu pijačari.

S druge strane, oni koji plaćaju zauzeće tezgi u krugu pijace nezadovoljni su takvim odnosom pijačne uprave.

-Plaćam redovno tezgu, svaki mesec. Znači 2.000 plus 80 dinara svakodnevno. Problem je što ljudi stoje na ulici, ne plaćaju tezgu, a bolje prolaze od nas.

Krajem prošle godine gradonačelnik Požarevca najavio je izgradnju kvantaške i buvlje pijace na dragovačkom putu, dodavši da mu je prioritet da se uredi lokacija na koju će biti premešteni svi ulični prodavci u gradu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije