Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 01. 2011.

Besplatna članarina za starije građane

Od početka 2011. godine Narodna biblioteka “Ilija M. Petrović“ uvela je stalne članske karte pod nazivom „65+“, namenjenje starijim gradjanima.

Kako biste ostvarili pravo na dobijanje stalne besplatne karte potrebno je samo da ličnom kartom dokažete da imate 65 godina ili više. „Nije  neophodno da ste penzioner", kaže direktor Biblioteke Beba Stanković.

„To je stalna članska karta za sve naše sugradjane koji imaju 65 godina i više. Nije obavezno da zvanično budu penzioneri, već je starosna granica jedino merilo da neko od momenta kad napuni 65 godina može da postane stalni član biblioteke i dobije stalnu člansku kartu sa fotografijom."

Na besplatan upis u biblioteku i dalje imaju pravo deca do drugog razreda osnovne škole, dobrovoljni davaoci krvi, donatori organa i redovni studenti. Penzioneri mladji od 65 godina ostvaruju pravo na popust, a za sve ostale cena članarine za 2011. godinu je 800 dinara. Za porodične članske karte  cena je umanjena i iznosi 1000 dinara za dve osobe, kaže Stanković.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije