Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 10. 2013.

Autor: J. Petković Izvor: Boom 93

U penziju sa 67 godina

Izmena uslova za odlazak u penziju obavezala bi građane Srbije da u penziju odlaze sa 67 godina. Ovo pravilo podjednako važi i za muškarce i žene, pa bi tako muškarci radili 2 godine više, a žene 7.

MMF koji  je danas došao u Beograd razmatraće makroekonomska pitanja kao i reforme u penzijskom sistemu i na tržištu rada.

Za deset godina muškarci će odlaziti u penziju ako ispune uslov da imaju minimum 58 godina života i 40 godina staža, a žene 58 godina i 38 godina staža. 

U Ministarstvu rada kažu da je resorni ministar Jovan Krkobabić protiv izjednačavanja uslova penzionisanja za žene i muškarce, prenosi Blic. 

Nekoliko Požarevljana je iznelo podeljena mišljenja po tom pitanju.

U  Fiskalnom savetu su izričiti da su penzijske reforme neophodne.

Oni smatraju da bi zbog ekonomskih i demografskih problema Srbije, promena penzionog sistema morala da bude brža i efikasnija.

pon

07.10.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 10:53

Zasto placamo penziju???

kad necemo ni doziveti! Bolje onda te pare negde drugde da ulozim!Jxxx ih penzija!

Odgovori
pon

07.10.

2013.

anonymousGaga [neregistrovani] u 08:31

Ja ću po ovome iz fabrike da idem sa kovčegom.

Ne mogu da shvatim te autore zakona niti taj MMF, već kako se zove. Da vas nazovem dragima ne pada mi na pamet, a neću niti da Vas vredjam jer mi to kućno vaspitanje nedozvoljava. Zamislite mene koja u ovom mementu ima 32 god. radnog staža, i koju je već zakačio zakon na 38 godina radnog staža, koliko ja treba da radim do 67, a sada imam 52 godine starosti. O bolestima i da ne pričam. Ali nije zgoreg i da pomenem: dijabetičar, visoki krvni pritisak, lumbago, nervni sistem poremećen. A kod kuće dvoje mladih bez posla. Sin i snaha.Umuku neću da pominjem ona je veoma mala. Čekaju da primim platu, milostinju. Od posla ništa. Moja deca i još puno, puno dece u Srbiji ima istu sudbinu. Opametite se nadležni, ajde da idemo u penziju mi koji smo stariji a da se umesto nas zaposle naša deca. Jer ako se usvoji ovaj zakon ja iz fabrike mogu jedino da odem u mrtvačkom kovčegu jer penziju neću sigurno dočekati.

Odgovori

Ostavi komentar